Delftse SchaakSite

DSC3 begint met forse nederlaag

DSC3 is het seizoen begonnen met een forse nederlaag. Het Arnhemse ASV 2 was met 1½-6½ te sterk. De punten aan DSC-zijde kwamen op naam van Seth van der Vegt (overwinning) en Pieter Goossens (remise).

Op het eerste bord was het Ricardo Slaa die een kwal voor een pion offerde en daarbij genoeg initiatief verkreeg. Helaas ging het bij hem in de tijdnood-fase mis en verknalde hij zijn mooie stelling.

Op bord twee speelde Lucien van de Lisdonk een partij met een stelling die hem wel lag en waarbij hij thematisch een aanval voorbereidde. Een pion-offer leidde de dame af van haar koning, zodat deze niet meer zou mee kunnen verdedigen. Helaas overzag hij een dame-vs twee torens-ruil waarmee direct de angel uit de aanval werd gehaald. Daarna bleek de onderste rij van wit erg zwak en belandde er nog meer wit materiaal noodgedwongen in het doosje. Verlies dus.

Op bord drie speelde voorzitter Willem-Jan van den Broek een partij die hij meestal met wit op het bord weet te toveren. Dit keer tegen een opponent met 200 ratingpunten meer. Geen makkie dus...
Wit ging op de damevleugel tekeer, en zwart op de koningsvleugel. Uiteindelijk bleek de witte opmars sterker dan de zwarte en konden we alweer een nul noteren.

Henrik Tamerus op bord vier wist weer in zijn favoriete opening te komen, maar werd geconfronteerd met een niet-alledaagse tegen-actie van zwart. Na tegen­gestelde rokades werd het een tactisch spel waarbij de half-open h-lijn in het voordeel van zwart bleek. Zeker na een minder sterke zet van Henrik kon zwart combineren en een gewonnen stelling bereiken. Opgave wit.

Op het vijfde bord kwam Pieter Buzing in een hem bekende stelling, met een sterke controle over de damevleugel. Zijn tegenstander kreeg daarentegen de controle over de koningsvleugel en creeerde heel fraai aanvalskansen tegen de zwarte monarch. Uiteindelijk werd dit Pieter fataal en konden we de vijfde nul noteren.

Pieter Goossens op bord zes wist ons van de hatelijke nul af te houden door een (volgens mij solide) remise te spelen. Beide partijen kenden een dubbelpion en hadden weinig andere aanknopings­punten; een halfje leek me dan ook terecht.

Op het zevende bord zat Seth van der Vegt die de eretreffer voor DSC3 scoorde. Als ik het goed heb gezien offerde hij een pion voor behoorlijk actief spel en gaf dat uiteindelijk de doorslag.

Op het laatste bord speelde Kees Voorberg met wit en ging hij voor een aanval op koningsvleugel; het centrum kwam (daardoor?) redelijk in handen van zijn tegenstander. Of dit uiteindelijk de reden voor de zwarte winst was, weet ik niet. Feit is wel dat hier de 6e nul voor ons werd aangetekend.

Maar we laten ons niet uit het veld slaan; de volgende ronde tegen ASC laten we zien wat we kunnen! We moeten uit Alphen a/d Rijn 2 matchpunten meenemen. Dat lijkt me niet onmogelijk...

Individuele uitslagen
 DSC31995-ASV 220451½-6½
1Ricardo Slaa2100-Koert van Bemmel20740-1
2Lucien van de Lisdonk1978-Sjoer van Roosmalen20600-1
3Willem-Jan van den Broek1935-Leon van Tol21390-1
4Henrik Tamerus1983-Theo Jurrius20260-1
5Pieter Buzing2052-Frank Schleipfenbauer20570-1
6Pieter Goossens1975-Fred Reulink2060½-½
7Seth van der Vegt1966-Pascal Losekoot19941-0
8Kees Voorberg1968-Daan Holtackers19490-1

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap