Delftse SchaakSite

Jan Peter van Zandwijk clubkampioen na sensationele slotronde

Jan Peter van Zandwijk is de nieuwe clubkampioen van DSC. In een sensationele slotronde kwam hij zelf niet in actie (hij was reeds op vakantie), maar de concurrentie profiteerde niet.

Jan Peter had bij aanvang van de laatste ronde een aanzienlijke voorsprong op Joram op den Kelder (16 5/6 punt), Richard Oranje (20 4/6 punt) en Gert Legemaat (24 1/6 punt). Joram had dus de beste kans om Jan Peter te achterhalen.

Joram moest het opnemen tegen Marco Kirana. Marco speelde een prima pot, en bracht Joram in grote moeilijkheden. Joram heeft wel kansen op remise gemist, maar uiteindelijk won Marco de partij.

De volgende kanshebber was Richard Oranje. Richard kwam tegen Arno Wiersma prima uit de opening, en kreeg een zeer goede stelling. Hij investeerde veel tijd in het vinden van een winstweg, maar wist deze niet te vinden. Toen Arno het een en ander wist af te ruilen sneuvelde een pionnetje bij Richard, en dat bleek in het verre eindspel beslissend.

De laatste titelkandidaat was regerend clubkampioen Gert Legemaat. Gert speelde een interessante pot tegen Kim Meulenbroek. Gert wist een pion buit te maken, en leek met 2 verbonden vrijpionnen een gewonnen stelling te bereiken. Kim wist de vrijpionnen echter te blokkeren. Met wat geluk wist Gert voldoende stukken af te ruilen om de blokkade te kunnen doorbreken en won hij zijn partij.

De achterstand van Gert op Jan Peter was echter aanzienlijk, en dus was de vraag of deze overwinning genoeg zou zijn om de koploper te achterhalen. Dat bleek niet het geval, waardoor Jan Peter van Zandwijk de nieuwe clubkampioen van DSC is.

Gert Legemaat eindigde met een kleine achterstand op de tweede plek, en Richard Oranje werd met minimale voorsprong op Ted Barendse derde.

Theo Rekveldt, Pieter Goossens en Simon Broos wisten zich na hun promotie halverwege het seizoen niet te handhaven in de A-groep, en zullen komend seizoen weer in de B-groep uitkomen.

Groep A
 wit zwartuitslag
1Joram op den Kelder-Marco Kirana0-1
2Arno Wiersma-Richard Oranje1-0
3Gert Legemaat-Kim Meulenbroek1-0
4Diederik van Heijgen-Ted Barendse0-1
5Pieter Goossens-Kees van der Meer½-½
6Bob Voogt-Simon Broos½-½


Jan-Willem van den Broek is overtuigend winnaar geworden van de B-groep. Ook zijn laatste partij won hij, ditmaal was Corniel Nobel het slachtoffer. Frans Palm bekroonde een goed seizoen met een mooie tweede plaats. Hij versloeg in de laatste ronde Rob Smits. De derde plek was voor Diederik van Heijgen, die tegen Ted Barendse net tekort kwam.

In het onderste deel van de competitie won Lito van Reede weliswaar zijn laatste partij, maar het was niet genoeg om degradatie te voorkomen. Samen met Adriaan ter Mors en René Poots speelt hij volgend seizoen een trede lager.

Groep B
 wit zwartuitslag
1Corniel Nobel-Willem-Jan van den Broek0-1
2Frans Palm-Rob Smits1-0
3Kees Korving-Martin Verolme0-1
4Nancy Kirana-Jolle Lont½-½
5Simon Dirkse-Jan van de Donk0-1
6Coen Leentvaar-Roland ten Have1-0
7Olivier Marincic-Lito van Reede0-1


De C-groep is het hele seizoen al spannend, en dat was de laatste ronde niet anders. Een groot aantal speler streed om de 3 promotieplaatsen. De kraker was het duel tussen Edgar Huisman (de nummer 3) tegen Jordy Krempel (de nummer 1). Edgar won de partij van Jordy en pakte daarmee de groepswinst. Albert Kemeling klom door een overwinning op Herman Zonderland van de vierde naar de tweede plek. De derde promotieplek werd door Jordy Krempel veroverd; hij bleek ondanks zijn nederlaag Kees Venema voor.

Groep C
 wit zwartuitslag
1Edgar Huisman-Jordy Krempel1-0
2Albert Kemeling-Herman Zonderland1-0
3Gerard Bilars-Sofya Blanter1-0
4Paul van Riet-Rob Scherpenisse½-½
5Gerrit Bussmann-Bert Zwemstra1-0
6Dennis Berithoe-Steven van der Weele½-½
7Jan Swart-Jan Torenstra1-0De eindstand van de interne competitie is te vinden op de webpagina van de interne competitie.

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap