Delftse SchaakSite

DSC wint HSB snelschaakkampioenschap voor clubteams

DSC heeft in Wassenaar het HSB snelschaakkampioenschap voor clubteams op haar naam geschreven. Het eerste team eindigde weliswaar in matchpunten op gelijke hoogte met titelverdediger Bobby Fischer/Wassenaar 1, maar had aanmerkelijk meer bordpunten.

De reis naar Wassenaar verliep verre van vlekkeloos. Vanuit Delft vertrokken 2 auto’s met daarin zes spelers. De overige vier waren op eigen gelegenheid vanuit het Haagse naar Wassenaar afgereisd. De beide DSC-auto's liepen bij Wassenaar echter vast in een file; blijkbaar was er iets bijzonder in Duinrell die dag. Achteraf gezien was het wel handig geweest als een afslag eerder hadden genomen. Nu kwamen we met wat vertraging aan. Gelukkig had men op ons gewacht.

Het toernooi begon voor het eerste team van DSC met een valse start. Tegen Promotie, dat uiteindelijk als derde zou eindigen, werd met 1½-2½ verloren. Die uitslag schudde het eerste blijkbaar goed wakker, want de serie die volgde was indrukwekkend: negen overwinningen op rij. Daarmee was de titel echter nog niet binnen, want Bobby Fischer/Wassenaar 1 volgde op ťťn matchpunt achterstand.

De laatste ronde bracht als tegenstander middenmoter Pomar 1; een team dat normaal gesproken geen probleem mocht zijn. Echter, de matchpunten moesten nog wel worden binnengehaald, hetgeen Raymond Liem de opmerking deed maken: “We moeten punten halen dus je moet mij opstellen.”
Uiteraard verloor Raymond vervolgens soepel...

Omdat ook Bob Voogt in de problemen kwam moesten Ted en Joost hun partijen winnen om tenminste een van de twee matchpunten binnen te halen. Dat lukte maar net; Joost wist een gelijkstaand eindspel om te buigen in een overwinning. Daarmee werd het 2-2.

Dat bood Bobby Fischer 1 de kans om op gelijke hoogte te komen, en die kans liet het niet onbenut. Het aantal bordpunten van DSC was echter ruim hoger, en dus ging de titel naar DSC.

DSC was met twee teams naar Wassenaar afgereisd, en ook het tweede deed het behoorlijk. Het begon met een overtuigende overwinning op, jawel: Pomar. Het team waar DSC1 in de laatste ronde niet van kon winnen was door DSC2 in de eerste ronde soepel met 3½-½ opgerold. Echter, het tweede liep ook tegen een paar flinke nederlagen aan. Zo toonde het eerste in het onderlinge duel aan dat het toch duidelijk het sterkste was: 3½-½.

Na elf rondjes was DSC2 in het veld van twaalf teams als zesde geŽindigd met dertien matchpunten, en was daarmee het beste Promotieklasseteam. Dus werd de terugreis naar Delft aanvaard met twee bekers in de kofferbak.

De persoonlijke scores:
 DSC1scoreuit
1Joost Michielsen89
2Raymond Liem9
3Ted Barendse69
4Marco Kirana78
5Bob Voogt9


 DSC2scoreuit
1Arno Wiersma8
2Roland ten Have69
3Nancy Kirana9
4Diederik van Heijgen59
5Olivier Marincic9

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap