Delftse SchaakSite

DSC2 degradeert na nederlaag tegen Paul Keres 2

Helaas heeft DSC2 het in Utrecht tegen Paul Keres 2 niet kunnen bolwerken - degradatie naar de derde KNSB klasse is daarmee een feit. Hoewel zeer bijtijds uit Delft vertrokken liepen onze klokken reeds een kwartier toen we achter de borden plaats namen.

Debet hieraan waren de vele hindernissen die rondom en in Utrecht waren opgetrokken: stilstaande file op de A2, een afgesloten brug en daarom omleiding via het Utrechtse centrum (alwaar andermaal flinke file) en uiteindelijk konden we vanwege opgeworpen barricades slechts na verdere omwegen de speelwijk in.

Dienstdoend teamleider Willem-Jan van den Broek (bij afwezigheid van Lucien van de Lisdonk) beging een valse start; nadat hij tijdens de partij eerst nog de auto had verplaatst (kwartiertje werk) beging hij al snel een kapitale blunder met stukverlies als gevolg. Hij wist tegen Mark Uildriks weliswaar nog complicaties te creeeren maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Op dat moment was de score door de Domstedelingen al geopend: na het door Bob Voogt gespeelde, ogenschijnlijk gezonde Lg5 had de geduchte Anton Rosmüller een verrassende wending in petto - deze bleek direct winnend. Ook bij Hora Vlam tegen talent Hugo ten hertog konden de stukken snel in het doosje: remise.

Jan-Pieter de Vries speelde een interessante partij tegen topspeler Erik Oosterom (voor de afwisseling aan een lager bord). Gegeven de stand in de wedstrijd, een mooie stelling en zeeen méér tijd (ik meen 15 tegen 1 minuut voor zo'n 15 zetten) sloeg onze man een remiseaanbod af. Hij verzuimde echter zijn tijd te gebruiken om de beste zetten te vinden en liet zich in plaats hiervan meeslepen in de tijdnood van zijn tegenstander - na enkele tempoverliezen verslechterde hierbij de stelling en toen de kruitdampen van deze hectische fase waren opgetrokken stond hij een pion achter; niet veel later moest ook aan dít bord in een nederlaag worden berust.

Supersub Jan-Peter van Zandwijk speelde vervolgens remise tegen Rijk Schipper; tijdens de analyse na afloop bleek dat hier wellicht méér in had gezeten.

Lichtpunt van de middag was de zege van Kees Voorberg op Simon Kronemeijer: na een voortdurend klein positioneel Delfts voordeel ging de Utrechter in tijdnood in de fout met stukverlies als gevolg - het stond nu 4-2.

De resterende borden gaven weinig hoop op een gelijkspel. Topscorer Pieter Goossens had de hele partij nauwkeurig gemanoevreerd maar overzag cruciaal pionverlies in het late middenspel. De vijandelijke koning van Evert van Heel kon daarmee ongehinderd de zwarte gelederen binnenwandelen en het pleit beslechten. Friedhelm Veldhuijzen keek tegen Hein-Piet van der Spek al lange tijd tegen een inferieure stelling aan doch wist het nog lang te rekken - zonder resultaat.

Einduitslag dus 6-2 voor Paul Keres 2; er resteren nog twee ronden om de Delftse eer te redden. Ook de terugweg bleek overigens weer met hindernissen geplaveid - hierover werd natuurlijk mínder getreurd dan over degradatie naar de derde klasse...

Gedetailleerde uitslag:

 Paul Keres 22056-DSC Delft 219886 - 2
1Anton Rosmüller2072-Bob Voogt20671-0
2Hugo ten Hertog2008-Hora Vlam2039½-½
3Rijk Schipper2141-Jan-Peter van Zandwijk2046½-½
4Hein-Piet van der Spek2079-Friedhelm Veldhuijzen19731-0
5Simon Kronemeijer2007-Kees Voorberg19780-1
6Evert van Heel2054-Pieter Goossens19441-0
7Erik Oosterom2129-Jan-Pieter de Vries19011-0
8Mark Uildriks1956-Willem-Jan van den Broek19521-0

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap