Delftse SchaakSite

DSC8 eindigt als tweede na winst op WSC 5

In een wat koud en verlaten ’s Gravenzande zette het achtste gisterenavond de goede reeks van overwinningen door. Het werd 5-3 tegen en wat onevenwichtig samengesteld WSC.

Op bord 8 was invalster Sofya Blanter snel klaar. Zij overklaste haar tegenstander in een razendsnelle partij. René Poots op bord 4 liep echter ook heel snel tegen een onpareerbaar offer op met mat in twee tot gevolg. Dit bracht een tijd lang een evenwichtige stand op het scorebord.

Wij moesten het qua rating op de lagere borden kunnen winnen, en dit kwam ook zo uit:

Lito van Reede verloor op bord 1, Anton Frehe hield knap remise tegen een op papier sterkere tegenstander en Simon Dirkse, die duidelijk zijn schwung aan het terugvinden is, won op bord 3. Op de eerst 4 borden was de score in het voordeel van WSC (2½-1½).

Op de laagste borden werd daarentegen goed gescoord. Bas Rabeling op bord 7 won met een leuke combinatie de dame waarop zijn tegenstander terecht opgaf. Rob Scherpenisse op bord 5 hield zijn opponent in een remisestelling met 2 pionnen minder, maar wel met het loperpaar. Zijn tegenstander moest echter doorspelen, omdat op bord 7 zijn clubgenoot ten onder dreigde te gaan tegen Paul Koks.

Paul speelde de mooiste pot van de avond. Hij had een stuk geofferd voor drie pionnen. Manoeuvreerde deze langzaam naar voren, steeds zijn opponent in de tang houdend. Uiteindelijk offerde hij nog een toren om tempo te winnen en zette mat op de achterste rij, waar de koning geen vluchtvelden meer had. Een razendknappe partij, waarin Paul steeds de dreigingen van zijn rivaal ontweek en heel rustig en bekeken de winst binnenhaalde. Kortom een mooie overwinning.

Na vijf potjes is de externe competitie echter al weer afgelopen. Mijns inziens een te korte en te weinig uitdagende competitie. Het krachtsverschil tussen de ondersten en de bovensten is te groot en er zijn te weinig wedstrijden. Beter zou misschien een hele competitie zijn met uit- en thuiswedstrijden, of een grotere poule met een soort zwitsers systeem. Nu biedt het te weinig.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap