Delftse SchaakSite

Jason van Oudheusden Delfts scholenkampioen

DSC organiseerde op zaterdag 28 februari in het Denksportcentrum het Persoonlijk Kampioenschap voor basisscholieren uit Delft en Pijnacker.
Jason van Oudheusden (basisschool de Ark) mocht zich na een spannende finale kampioen noemen.

Slechts veertien deelnemers kwamen op het toernooi af. Waarschijnlijk speelde de voorjaarsvakantie hierin een rol. Toch werd het een gezellige middag, met veel toeschouwers (ouders en kleine broertjes en zusjes).

De voorrondes werden verspeeld in twee groepen van 7 spelers. De nummers 1 en 2 gingen door naar de A-finale; de rest ging naar de B-finale. In de B-finale werd 3 ronden zwitsers gespeeld. Uiteindelijk eindigden Maaike en Lucas met 3 uit 3 gelijk op de eerste plaats. Een barrage eindigde in remise, dus moest er geloot worden om de trofee. Maaike durfde haar lot te kiezen, maar koos helaas de verkeerde hand, waardoor Lucas met de gouden beker naar huis mocht. Maar het blijft natuurlijk een gedeeld eerste plaats! Milan werd (na een barragepartij) derde.

In de A-finale was het nog spannender. Aan het eind van de vierkamp (die snel klaar was) stonden drie spelers gelijk met 2 uit 3! Er werd besloten om de hele vierkamp nog een keer te laten spelen, maar met verwisselde kleuren. Nu kwam er wel een duidelijke winnaar naar voren: Jason won twee van zijn drie partijen in de tweede omloop en dat was ditmaal voldoende. Gedeeld tweede en derde waren Rafif en Ahmed. Omdat Ahmed de onderlinge wedstrijden met 1½-½ had gewonnen kreeg hij de tweede prijs.

De top drie: Jason, Ahmed en Rafif