Delftse SchaakSite

DSC5 handhaaft toppositie na winst op SHTV 3

Met het gisteren, donderdag 26 februari, winnen van de uitwedstrijd tegen Schaakcombinatie HTV 3, blijft DSC5 meedraaien in de top van de eerste klasse HSB. In Den Haag werd het 3½-4½.

De uitslag is onder protest van SHTV 3. Er is een protest ingediend tegen de uitslag van een van onze gewonnen partijen: er kwam een duidelijke piep, mogelijk een SMS bericht, binnen op de mobiele telefoon van een van onze spelers. Dat protest lijkt me niet helemaal kansloos.

Mijn indruk is dat Roland ten Have (3) weer de beste partij speelde. Hij speelt het hele jaar al goed, hij is topscorer van het team, hij zou volgend jaar een hoger team moeten versterken.

Andere winstpartijen waren er van John Spierings (2), Rob Smits (4) en Theo Rekveldt (6). Een remise van Simon Broos (7) bracht de 4½ binnen. Kees van der Meer (1), Edgar Huisman (5) en Jack Duijvestijn (8 ) verloren.

De namen van onze tegenstanders heb ik niet. Het handschrift van de SHTV teamleider deed me denken aan dat van sommige medici. Sterkte, Arno!

Het weer bij onze uitwedstrijden zit niet mee. Uit tegen Scheve Toren regende het, uit tegen HSV kwamen er dikke druppels uit de hemel, en ook uit tegen SHTV ben ik kletsnat geregend. Ik zou stellig stemmen op een politieke partij die droog weer bij uitwedstrijden toezegt.

Op 8 april is de laatste uitwedstrijd. DSC5 promoveert noch degradeert, indien RSCBP blijft winnen, onafhankelijk van de uitkomst van het protest. En ik raad u af op die avond een buiten barbecue te plannen.

(Het spijt me, John, van onnodig dubbel werk. Vanochtend zag ik nog geen draadje toen ik inschakelde, toen heb ik zelf iets geschreven)

er zijn 19 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap