Delftse SchaakSite

DSC6 speelt gelijk tegen Botwinnik 4

Het zesde heeft in de vijfde ronde een verdiend gelijkspel afgedwongen tegen koploper en ratingfavoriet Botwinnik 4.

Teamleider Bart Vlasblom had voor de wedstrijd al voor een kwaliteitsimpuls gezorgd door de Koetjesrepen te vervangen door Toblerone. Dit had een duidelijk positief effect op de resultaten.

De score werd geopend door Bart zelf. Hij moest een kwaliteit geven en verloor even later. De score werd gelijkgetrokken door Pieter Hofstee. Hij won een stuk en de matdreigingen werden zijn tegenstander teveel. 1-1.

Invaller Jan vd Donk bracht DSC op voorsprong. In de opening had hij een kwaliteit gewonnen, gaf die in het middenspel weg, om in het eindspel een stuk te winnen.

Vlak daarna bracht Albert Kemeling de stand op 3-1. Hij offerde een stuk voor 2 pionnen, maar kon middels een sterke penning het stuk terugwinnen, waarna de winst niet meer in gevaar kwam.

Kees Huijgen had goede kansen op remise via eeuwig schaak. Het lukte echter niet, en even later moest hij opgeven. (3-2).

De tegenstander van Rene Gelpke deed het verkeerd waardoor er een mat in 1 ontstond. Rene profiteerde hier onmiddellijk van. 4-2.

Helaas was het ons niet gegund om de wedstrijd te winnen. Kees Korving en Gerard Bilars stonden moeilijk en gingen in tijdnood beiden ten onder zodat het uiteindelijk 4-4 werd.

Door deze uitslag is Botwinnik een stapje dichter bij het kampioenschap en zal DSC6 waarschijnlijk in de subtop eindigen.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap