Delftse SchaakSite

HSB Bekerteam bekert verder

Het HSB-bekerteam is de eerste ronde goed doorgekomen. Thuis werd eersteklasser RSC-Belgisch Park met 3½-½ teruggewezen.

De wedstrijd begon goed. Net voordat ik van playing captain (in de interne) naar non-playing captain was getransformeerd scoorde Seth van der Vegt aan bord drie het eerste punt. Na een rustig opgezette opening kon zijn tegenstander geen plan vinden. Seth creŽerde zwaktes bij zijn tegenstander, kwam vervolgens binnen en zorgde nog binnen de vijf kwartier voor de 1-0 voorsprong.

De vooruitzichten waren op dat moment zeer positief. Debutant Koen Lambrechts kreeg aan het topbord een bekende theoretische variant ("dat was Corus 2006") op het bord maar moest zeeŽn van tijd investeren om te bewijzen dat de afwijking van zijn tegenstander niet goed was. Hij had er echter duidelijk voordeel voor teruggekregen. Aan bord twee mocht Martin Glimmerveen op grond van zijn loperpaar een voordeeltje claimen, terwijl Mark Versteegh aan bord vier een pion voorstond, die ongeveer opwoog tegen de ontwikkelingsachterstand.

Een tijdlang gebeurde er niets, totdat Mark een centrumpion terug moest geven. Dit maakte zijn broertje op de d-lijn erg zwak en ook deze moest er aan geloven. Lang kon zijn tegenstander echter niet van deze voorsprong genieten: twee zetten later werd een vol stuk weggeblunderd, waardoor een 2-0 tussenstand op het scorebord verscheen. Positieve vooruitzichten, temeer omdat Martin zijn voordeeltje stukje bij beetje uitbreidde en de eens zo scherpe stelling bij Koen inmiddels was gereduceerd tot een technisch karweitje.

Echter, het tij begon te keren. Koen was wat slordig in de afronding en begon te merken dat hij wel heel veel tijd had geÔnvesteerd (8 minuten vs. 1:05 uur!). De tegenstander van Martin kreeg op het oog een paar schwindelmogelijkheden. Waarschijnlijk nog wel goed voor minstens 1½ punt, maar Belgisch Park speelde weer ergens voor.

De beslissing viel bij Koen. Het eindspel bleek heel veel lastiger dan gedacht en hij moest goed letten op vervelende paardvorken en matnetjes bij een geheel onbeschermde koning. Om blunders te voorkomen besloot hij af te wikkelen naar een remise-eindspel. Zijn tegenstander besloot een eventuele claim niet meer af te wachten en nam het aanbod aan. 2½-½ dus; door naar de volgende ronde!

Tot slot mocht ook Martin het zoet van de overwinning proeven. In een inmiddels gelijk eindspel liet zijn tegenstander zich pardoes mat zetten. 3½-½.

Een prima wedstrijd dus, waardoor de dubbel nog tot de mogelijkheden behoort!

De persoonlijke uitslagen:
 DSC1948-RSC-Belgisch Park18233½-½
1Koen Lambrechts2109-R. Crefcoeur1815½-½
2Martin Glimmerveen1968-A.Q. van der Zijden19051-0
3Seth van der Vegt1902-P. Ingenhoes18011-0
4Mark Versteegh1812-F. de Leeuwe17701-0

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap