Delftse SchaakSite

DSC8 wint soeverein van Heaghe Ooievaar 4

DSC8 wint soeverein van Heaghe Ooievaar. Met slechts 6 spelers arriveerden we op tijd. Gelukkig konden Bas Rabeling en Litho van Reede het adres uiteindelijk ook vinden. Vrij gemakkelijk overwonnen we het tijdverlies. Zonder dat had er meer in gezeten. Al met al met vijf overwinningen en twee remises een mooi resultaat.

De avond voor Sinterklaasavond mochten we op bezoek bij Haeghe Ooievaar dat in een comfortabele kantine van het gebouw van de Haeghe Groep speelt. Een kantine die op donderdagavond dienst doet als denksportcentrum. In het dammen is er namelijk ook een interne competitie én een externe strijd op het programma.

De bereikbaarheid van de locatie was er een die het de moeite loonde om het vooraf te bestuderen. Een blik op google-maps lag aan de basis om vanuit de halte De Rede van RR4 in 5 minuten het gebouw te betreden waar onze schaakarena al opgesteld staat, waarbij gebruik gemaakt is van fraaie, nieuwe dikke houten borden met bijbehorende stukken. Uitnodigend om gebruikt te worden voor een partij schaak.

De meesten van de ploeg waren er al vaker geweest en reden er dan ook zo naartoe, waardoor het tegen achten alleen nog wachten was op Bas en Lito, die niet meteen de juiste achteringang konden vinden.

Binnen een half uur klaagde een Haeghe-lid tegenover zijn teamgenoten: “Zie je wel, ik zei toch dat ik er niets van zou bakken (..)”.

Antoon Frehe opende de score door een wel heel snelle overwinning.

Diagram
 
10.c4?? xd4

Halverwege de avond gaf de tegenstander van Herman Zonderland op, waardoor we op rozen zaten.

Paul Koks kwam met zwart goed uit de opening en dwong ruil af van de belangrijke witte veldenloper van wit en bereikte een b-pion op de zesde rij. Kwestie van wegplukken van zijn achtergebleven pion. Maar de toegang werd stug verdedigt. Gezien de stand nam hij dan ook geen enkel risico en besloot het remise aanbod van zijn tegenstander Eric te accepteren.

René Poots bracht de stand op ½-3½, waardoor we op één punt van matchwinst zaten. Een comfortabel gevoel voor hen die niet meer aan het spelen waren. Bij Simon Dirkse, Rob Scherpenisse en Bas lag dat gevoel natuurlijk anders. Zij mochten nog vol aan de bak. Ondertussen had de thuisploeg wel haar enige winst opgestreken in de partij tegen Lito, die deze avond niet verder kwam dan stug tegenspel.

Simon stond stevig, maar zat in tijdnood. Nog 8 minuten te gaan, terwijl zijn tegenstander nog een kwartier had. Een toiletbezoek van deze tegenstander kostte echter niet alleen tijd, maar hij was na terugkeer ook uit de partij. Zo verklaarde hijzelf toen hij opgaf na een combinatie die hem zijn dame kostte. Matchwinst was derhalve bereikt met een stand van 1½-4½.

Met voor beide nog een paard en 4 pionnen was het voor Rob een kwestie van techniek om zijn gedekte vrijpion als eerste te laten promoveren en de geisoleerde pion van de tegenstander af te stoppen. De enorme massa publiek werd zijn tegenstander echter teveel en hij gaf op. Bas had voordeel, met twee pionnen in het centrum op de vijfde en zesde rij. Maar het was vrij ingewikkeld. De pionnen bereikte de respektievelijk de zesde en de zevende rij, maar er was nog maar weinig tijd voor beiden. Bas kon dan ook vrede hebben met het remise-aanbod van zijn tegenstander.

Hiermee komt de eindstand op 2-6, waardoor we mee biljven doen in de competitie.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap