Delftse SchaakSite

DSC1 ruim langs Nieuwendam

DSC1 heeft haar eerst wedstijd ruim gewonnen van Nieuwendam. Er werden vijf overwinningen geboekt, en drie partijen eindigen in remise. Resultaat was een overtuigende 6½-1½ overwinning.

Op bord 1 kreeg Marten Wortel met zwart een prettige stelling. Zijn tegenstander bouwde zichzelf in met pionnen op f3, g3 en h3, loper op g2 en paard op h2. Niet echt heel initiatiefrijk. Marten versterkte gewoon zet na zet zijn stelling en toen zijn tegenstander eindelijk met g4 kwam, sprong Marten met een paard naar f4 en ging er dwars doorheen.

Op bord 2 speelde Joram op den Kelder met wit een ongevaarlijke opening, maar zwart reageerde niet handig, wat wit voordeel opleverde. Joram kon al snel een kwaliteit winnen en had dat waarschijnlijk moeten doen, maar koos in plaats daarvan voor een drukstelling. Hij bleef voortdurend beter staan en hoewel hij een aantal malen de beste voortzetting miste en zo zijn tegenstander nog kansen gaf, won hij uiteindelijk toch nog vrij soepel in een mataanval op de koningsvleugel.

Op bord 3 kwam Gert Legemaat met zwart prima uit de opening. Al zijn stukken kwamen goed in het spel, terwijl met name een witte toren op de damevleugel erg vreemd stond. Gert kreeg een mooie vrijpion op de d-lijn en besliste de strijd uiteindelijk op de koningsvleugel en in het centrum. Een goede partij van Gert.

Op bord 4 leek teamleider Richard Oranje met wit niet heel goed uit de opening te komen, maar hij wist toch met creatief spel een pion te winnen. Zijn tegenstander had wel druk op de damevleugel, maar Richard wist zich goed te bevrijden en leek met een gezonde pluspion uitstekende kansen op een vol punt te hebben. Toen overzag hij plots een dameinval, en moest hij opeens nog werken voor de remise. Hier slaagde hij wel in, maar helemaal tevreden zal hij wel niet zijn. Met zijn eigen resultaat dan, zijn eerste wedstrijd als teamleider van het eerste was natuurlijk uiterst succesvol!

Op bord 5 kreeg Kim Meulenbroek een soort Engels op het bord. Naar eigen zeggen gebeurde er niet zo veel. Kim claimde al vrij snel remise op basis van drie keer dezelfde stelling. Ondanks het feit dat hij dit niet helemaal correct volgens de regels deed, accepteerde zijn tegenstander het toch. Een lesje schaakregels: remise claimen doe je door eerst de zet op te schrijven en dan de klok stil te zetten en remise te claimen. Kim voerde de zet ook uit, maar zijn tegenstander maakte er geen probleem van, waarmee Kim DSC1 als eerste van het seizoen op het scorebord bracht.

Op bord 6 gaf Walter Anema zomaar een kwaliteit weg. Zijn tegenstander was blijkbaar niet erg blij met dit presentje, want blunderde vervolgens zonder enige reden nog meer materiaal terug. Walter had er daarna niet veel moeite meer mee om het punt binnen te brengen.

Op bord 7 speelde Rachid Schrik een remise die niet helemaal onverwacht kwam. Gedurende de gehele partij was het wel ongeveer gelijk, al had Rachid wellicht op bepaalde momenten in de partij wel de mogelijkheid om het heft in handen te nemen.

Op bord 8 kwam Arend Bosma in een stelling met een pion minder, die door prettige druk van Arend nog steeds wel als ongeveer gelijk getaxeerd kon worden. In plaats van de pion op een slimme manier terug te geven, ging zijn tegenstander echter rare dingen uithalen om de pion voorsprong maar niet op te hoeven geven. Dit brak hem lelijk op en Arend kon het volgende punt voor DSC binnen gaan halen.

Samenvattend een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Erg prettig om met een forse overwinning te beginnen: de andere teams in de klasse mogen meteen achter ons aanlopen in plaats van andersom.

De individuele uitslagen:
 DSC12139-Nieuwendam20636½-1½
1Marten Wortel2317-Frank van de Velpen20741-0
2Joram op den Kelder2220-Barry Brink21681-0
3Gert Legemaat2174-Cor Croese22871-0
4Richard Oranje2121-Ed Baarslag2041½-½
5Kim Meulenbroek2104-Wim de Schipper2062½-½
6Walter Anema2067-Martin Beugel20021-0
7Rachid Schrik2109-Ron van Dijk1980½-½
8Arend Bosma2001-George Gijsen18931-0

er zijn 14 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap