Delftse SchaakSite

Slotakkoord

8e sluit seizoen af met eten, drank en één vrouw.

Onder het genot van veel wijn en bier, heerlijke soep en barbekneu, muziek en zang werd het seizoen door het 8e afgesloten met een avondje snelschaak. Iedereen was aanwezig, Steef Verwelen was opgehaald en het weer werkte geweldig mee.

Stel je een bijna landelijk Italiaanse omgeving voor: warme temperaturen, , een lange tafel met grote groene salades, kippen en een hond die rondscharrelen en een beeldschone gastvrouw. Negen heren schuiven aan, de gemiddelde leeftijd ligt boven de zestig.
In de hoek van de tuin staat een groot buitenschaakbord, waar al snel op gespeeld wordt. Vanuit het huis klinkt pianomuziek. Steef speelt de liedjes van vroeger: 'Aan de Amsterdamse grachten', 'De olieman heeft een Fordje opgedaan' . De zoon des huizes speelt 'Amelie', romantische muziek van nu.
We beginnen met een heerlijk gemaakte bouillabaisse, een zelfgemaakte vissoep uit het zuiden van Frankrijk. Dan barbekneu en koffie met cake toe. Tot diep in de nacht wordt er daarna geschaakt, gezongen en gelachen. We eindigen gezamenlijk rond de vuurkorf waar Steef nog een grap maakt ('Ik heb een verloren leven gehad, ik ben nooit vreemd gegaan') en Leo over Indië vertelt. Om half vier s nachts gaat de laatste pas weer naar huis.

Het lijkt een reclamefilmpje, een beetje romantisch, een beetje feel good. Maar 't is echt gebeurd, ik was er bij en het was een geweldige avond en een fantastische afsluiting van een leuk seizoen.

(Alleen die spijker in mijn kop de volgende dag, die was wat minder)

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap