Delftse SchaakSite

DSC1 laat duur matchpunt liggen tegen Paul Keres 2

Het eerste team van DSC heeft met een 4-4 gelijkspel zich lelijk in de vingers gesneden. Doordat Oegstgeest'80 van koploper DD won had DSC bij een overwinning op Paul Keres 2 de kansen op een kampioenschap in eigen hand gehad. Nu rest slechts een kleine kans als DSC zelf wint en Oegstgeest dat de laaste ronde niet doet.

Een overwinning heeft echter de hele middag niet in het vat gezeten. Nadat Marten Wortel een vol stuk achter kwam en verloor was al duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. De stand wed nog wel rechtgetrokken door Arend van Dop, die in een goede partij zijn eerste overwinning van het seizoen liet noteren. Invaller Willem-Jan van den Broek, die op het oog goed uit de opening was gekomen, ging vervolgens echter kopje onder waardoor Paul Keres wederom een voorsprong nam.

Bij Kees van der Meer en Gert Legemaat stonden toen al dubieuze stellingen op het bord. De andere drie borden leken in het voordeel van DSC. Maar om nog een kans op de titel te houden moest er worden gewonnen.

Joram op den Kelder deed dat weliswaar, maar dat punt werd weer tenietgedaan door een nederlaag van Gert Legemaat. Chiel van Oosterom zat op bord twee een lastig eindspel (toren loper plus extra pion tegen toren) uit te spelen en Henk Mannen had een lekkere stelling met veel meer tijd. Bij Kees van der Meer zag het er echter somber uit. Hij had een stuk meer en 4 pionnen minder. Doordat hij zelf een enkele pion meer bezat stond zijn koning ook enigszins in zijn nakie.

De resterende drie partijen eindigden zoals verwacht. Chiel en Henk wonnen, en daardoor bleef nog even de hoop op een wondertje bij Kees. Dat kwam echter niet waardoor Paul Keres 2 een verdiend matchpunt mee naar huis nam.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap