Delftse SchaakSite

DSC4 verslaat Promotie 5 met ruime cijfers

Het vierde heeft tegen het Zoetermeerse Promotie 5 een ruime en degelijke overwinning geboekt. Mindere openingen werden omgezet in betere stellingen, en betere stellingen in volle punten. Het resultaat was een 6-2 eindstand.

De wedstrijd begon met een remise van Jan-Pieter de Vries. Na de rookwolken van de opening stond het materieel gelijk, maar had Jan-Pieter een zwakke geďsoleerde a-pion. Hij wist echter de lichte stukken te ruilen, waarna de pion goed te verdedigen was en de vrede werd getekend.

Niet veel later kwam DSC4 op voorsprong. Op het eerste bord was Arno Wiersma wel goed uit de opening gekomen, en toen zijn tegenstander de ontwikkeling van zijn paard op b8 te lang uitstelde ging het mis; Arno won een pion. Een op het oog interessant klein kwaliteitsoffer van zijn tegenstander dat volgde werd met een smerige combinatie beantwoord waarna de stukken even later in het doosje konden.

Teamcaptain René van Alfen was zonder al teveel voordeel uit de opening gekomen, en kwam toen de tijdnoodfase voorzichtig om de hoek kwam kijken remise overeen met zijn tegenstander. Gezien de stelling een logische overeenkomst.

Daarna werd de overwinning voor DSC in rap tempo binnengehaald. Invaller Edgar Huisman speelde een leuke scherpe pot waarin hij de bovenliggende partij was. Toen hij een paard van zijn tegenstander in de problemen bracht dacht deze een smerige truc te hebben. Die werkte echter niet, waarna Edgars tegenstander een paard minder had.

Het eerste matchpunt werd daarna veiliggesteld door Simon Broos. Simon had na een matige opening goed gespeeld en een pionnetje meegesnoept. Dat ging, ondersteund door wat stukken, aan de wandel. Het leverde nog een pionnetje op, en niet veel later de partij.

Het andere matchpunt werd door Rob Smits binnengehaald. Ook hij had een leuke scherpe pot, waarin hij wat actiever leek te staan. Rob speelde geconcentreerd verder, en wist na een pion te hebbeb gewonnen af te wikkelen naar een gewonnen toreneindspel.

Pieter Quist was op bord 8 niet geweldig uit de opening gekomen, maar herstelde zich netjes. Bijkomend voordeel was dat hij steeds een ruime tijdsvoorsprong had (ja, echt waar!). Hij had het loperpaar overgehouden, en toen hij dat kom activeren nam hij het initiatief over en won de partij.

De enige nederlaag was voor Bart Meulemans. Hij speelde een leuke pot op het tweede bord, waarbij beide koningen niet echt veilig stonden. Zijn tegenstander had echter een vervelende voorpost met zijn pion op g6, en in alle verwikkelingen ging het helaas mis voor Bart.

Een mooie 6-2 overwinning, waardoor we hopelijk in de laatste ronde al aan 4-4 genoeg hebben. Tegelijkertijd speelde Promotie 3 tegen Rijswijk 3. Die wedstrijd eindigde in 4-4.

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap