Delftse SchaakSite

DSC7 verliest nipt

DSC7 is er niet in geslaagd om de favorietenrol waar te maken. Tegen RSC/BP werd verloren. De wedstrijd was niet spannend omdat WSC al had gewonnen en derhalve niet meer in te halen is.

Wat gebeurde er op de borden? Op bord 1 Kees Huygen in vorm en in een spannende partij wist kees zijn ver opgerukte d-pion tot een plaaggeest te doen zijn voor zijn tegenstander. Uiteindelijk ging zijn tegenstander om na ook nog een stuk te verliezen.

Op bord 2 Theo Rekveld, Onverstoord en zeer gedegen, na een remiseachtige stelling, creerde hij een vrije h-pion,die hij stap voor stap naar promotie leidde 1-0.

Op bord 3 Johan van der Pol, Geen moment overwicht, een tegenstander die niet durfde aan te vallen en zo werd besloten in remise.

Op bord 4 Rick Plomp, Had een goed plan,dacht hij, door een open g-lijn te maken voor het verdubbelen van zijn torens en de aanval op de koningsvleugel,mbv dame en loper te g. Helaas kwam hij een tempo te kort voor het opvangen van de tegenaanval. Dat mondde uit in de laatste zet,om mat te voorkomen, van dame tegen paard...en dat was iets te veel van het goede!

Op bord 5, Adriaan ter Mors, speelt een goed seizoen. En ook nu was hij gelijkwaardig uit de opening en het middenspel gekomen. Alleen een hardnekkig paard op d4 (van wit)stond een laatste aanval in de weg,zijn tegenstander weigerde daar verandering in te brengen en dus..remise.

Op bord 6, Kees Korving, al die tijd geen voordeel of kansen, was zijn commentaar ofwel zeer gelijklmatig.

Op bord 7, Paul van Riet, Daar voltrok zich een drama. In de vierde zet een pion en op de vijfde een volstuk, over en uit. Commentaar: Concentratie ver te zoeken. Kan gebeuren.

Op bord 8, de teamleider Bart Vlasblom. Een interessante partij ,gelijkwaardig tot het eindspel. Toen, met nog 1 minuut op de klok ging Bart in de fout en kon de vrijpion niet mer van promotie worden afgehouden. Tellen wij allees op dan zien we het resultaat: 3½-4½.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap