Delftse SchaakSite

OPK (4): NS werkt niet mee

In groep A werd de partij Robbert Fokkink - Hora Vlam niet gespeeld, net als Simon Dirkse - Kees Vellekoop in groep B. Door de problemen met de NS begon een flink aantal partijen later of werd niet gespeeld.
In de genoemde partijen (beide met DSC'ers) is voor zover ik weet niet duidelijk wat er gebeurt, daar de NS als overmacht zou kunnen worden bestempeld. Weet iemand meer?

Arend van Dop won van Julian van Overdam, nadat hij slinks een stuk inpikte van zijn jonge tegenstander. Arend steigt weer wat verder op de ranglijst en staat op 3 uit 4.

René van Alfen verloor van Patrick Tjioe. Wat ik zag toen ik langsliep was een geweldig ingewikkelde stelling waar de beoordeling niet van te doen was in zo'n korte tijd. Patrick leek druk te hebben, maar verspeelde een kwaliteit. Hij hield wel compensatie. Ik vermoed dat tijdnood René de das omdeed.

De partij Ronald de Vries - Henk van Huizen was een kraker: Ronald stond beter, maar in beginnende tijdnood was Henk handiger en een massa pionnen, gesteund door loperpaar en koning, begon een ontstuitbare mars naar de overkant. Met 29 seconden op de klok bood Henk remise aan, wat aangenomen werd. Detail was dat Henk mat in twee had, of hoogstens mat in 4 als zijn tegenstander alles offerde. Wat je noemt: een plusremise!

Willem-Jan van den Broek pleegde broedermoord op Simon Broos. Ik heb de partij nauwelijks gezien, maar de winnaar oogde tevreden.

Arno Wiersma kreeg een reglementair punt omdat zijn tegenstander in India zat.

In groep B besloten Jack Duijvestijn en Rens ter Veen na ongeveer een half uur (Rens was te laat) tot remise. Jack staat op 3/4, Rens op 3½/4.

Ikzelf won met Zwart van Ton Paalvast (7.f3?! in de Svesh.) Ik stond de gehele partij veel beter, en kon de verleiding niet weerstaan om de klassieke truc "Offer op b3, promoveren met a2-a1" uit te voeren. Op dat moment waren er echter al twee manieren om de partij overtuigender uit te maken. Zoals het nu ging won Zwart een kwaliteit, ware het niet dat Ton de nieuwe dame niet ving omdat hij dacht mat te zetten. Dat ging niet door, en met een dame meer lukte het wel. Daardoor sta ik nog op 100%. Ton blijft op 2½.

Diederik stond in een ingewikkelde partij tegen Ike Tjin A Lin beter en een pion voor, maar hij bezorgde de toeschouwers hartkloppingen met zijn - achteraf bezien - uitgekiende time-management. Hij bleef rustig denken totdat er nog 1:47 op zijn klok stond, en toen kon ik het niet meer aan - maar hij won toch. Diederik?
Diederik staat op 3½/4 en wij verwachten de kraker Torenstra-Van Heijgen.

Leo Zuydgeest tenslotte verloor van de jonge Jonathan de Heer.

er zijn 13 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap