Delftse SchaakSite

DSC7 niet langs SHTV 5

DSC7 is er niet in geslaagd te winnen van Schaakcombinatie HTV 5. In Den Haag werd het 4-4. De kampioen aspiraties kunnen hiermee defintief in de ijskast.

Enigzins gehandicapt togen wij naar den Haag. Kees Huygen door buikgriep geveld en derhalve bord 1 onbezet daar er ook geen vervanger beschikbaar was.
Maar goed, gaat het niet zo als het moet, dan moet het maar zoals het gaat. We hebben je echt gemist Kees, beterschap van ons allen. Dus een start met 1-0 in het voordeel van HTV.

Op bord 2 speelde Theo Rekveld in een leuke aanvalspartij die op de 7e zet een klein maar strategisch voordeel boekte wat uitgebreid werd in het eindspel tot K+P+3p tegen K+P. De tegenstander had moeite met zijn komende nederlaag maar Theo was onverstoorbaar tot zijn tegenstander het maar opgaf. Stand 1-1 in evenwicht.

Op bord 3 ging Johan van de Pol in de aanval die niet doorliep door perfect taai verdedigen van zijn tegenstander. Een echte remise waar beide mee konden leven, 1½-1½.

Op bord 4, Rick Plomp, met zwart, in een sterke aanval met opgerukte pionnen en een witte dame die moest vluchten. Helaas verzaakte Rick zijn verdediging op het noodzakelijke moment. In plaats daarvan gooide hij nog een aanvaller erin. Een klein gemeen tussenzetje met de witte dame bracht zijn koning in schaak gevolgd door niet te pareren mat in 3. Over en uit. Hij wilde te graag winne. Mag wel, maar niet zo. 2½-1½.

Op bord 5 kwam Adraan Ter Mors in een damegambiet die zijn tegenstander totaal onbeholpen behandelde. Het voordeel wat Adriaan kreeg verloor hij weer door een paar slechte zetten. Zijn tegenstander maakte daar gebruik van en ging in de aanval met minimaal remise binnen bereik. Edoch.. zoals vaak, niet waar Rick, verwaarloosde hij dit te accepteren en ging op volle winst en verachtte daarbij de vrije h-pion van zijn tegenstander. Ook nog in tijdnood.. over en uit. 2½-2½.

Op bord 6 Kees Korving tegen de jeugd. Een leuke partij aan elkaar gewaagd waar geen moment winst voor Kees was weggelegd zodat de vrede, met allebei nog 1 minuut op de klok, werd getekend. 3-3. Het verhaal wordt eentonig: om en om winst en verlies.

Op bord 7 Paul van Riet in een moeilijke partij waarbij zijn tegenstander strategisch iets beter uit de opening kwam. Een "vuile pion",een aftrekschaakje met paard en loper dwong tot een keuze die je niet wil- maar moet maken. Een heersende koning en een vrijpion gingen fluitend door de beperkte verdediging van Paul waarop hij sportief de hand uit stak. 4-3. Teamleider Bart Vlasblom deed, zoals men dat van een teamleider mag verwachten, de deur dicht door voor de broodnodige remise te zorgen. In een rommlige partij waar in het begin veel werd geschoven en geschoven , maar een onduidelijke stelling voor beide.Een gedwongen lange rochade van zwart (Bart). Paarden werden geofferd tegen allebei een pion!!Het loperpaar van zwart dwong de witte dame in het nauw. Toen wit even later een vorkje over het hoofd zag die er niet was ,op Koning en Dame,verloor hij een paard en was de partij voor hem verloren en was de stand 4-4. Tevreden ....hmm,Rick en Paul niet de andere uiteraard wel.

er zijn 11 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap