Delftse SchaakSite

Twee DSC-ers groepswinnaar bij Corus Chess Tournament

Zowel Ted Barendse als Corniel Nobel hebben tijdens het Corus Chess Tournament hun groep gewonnen. Chiel van Oosterom werd net tweede, waardoor hij een uitnodiging voor de Grootmeester C groep van volgend jaar misloopt. Hopelijk dwingt hij met zijn resultaten van de afgelopen tijd alsnog een uitnodiging af.

Vooral Teds overwinning spreekt boekdelen, met maarliefst anderhalf punt voorsprong wist hij te winnen. Wellicht was hij in de laatste ronde wat fortuinlijk.


Ben van Geffen - Ted Barendse
Wijk aan Zee, 2007

Diagram
 

1.De3+?? Lg5

In groep 6d won Corniel Nobel met ‘slechts’ zes punten. In deze groep waren de krachtsverschillen klein, iedereen behaalde tenminste 3½ punt. Tot de laatste ronde was een scenario met drie gedeelde winnaars nog mogelijk. Toen Corniel echter won en zijn mede koploper ondanks een stuk meer niet verder kwam dan remise, was een ongedeelde overwinning toch nog een feit.

Leo Hofland had een redelijk toernooi. In de laatste ronde nam hij snel remise tegen IM Mark van der Werf. Laatstgenoemde stelde hiermee zijn overwinning veilig en Leo had in een mindere stelling een prima restulaat tegen een sterke speler. Uiteindelijk eindigde hij het toernooi met een min een score.

Rond uit teleurstellend was het toernooi voor Hora Vlam. Hij won geen enkele partij en behaalde slechts drie maal remise. De nummer negen had al 2½ punt meer.

Simon Broos behaalde een keurige 50 procent in een groep waar hij op papier een van de zwakkere was. Wel vond hij het jammer dat hij zoveel remises speelde. Ach, het waren er al snel minder dan Rob Hartoch (in de groep van Leo).

Net als Leo eindigde ook Kees Korving op min een. Vooral in het begin ging het stroef, maar later kwamen er gelukkig ook nog de nodige punten.

Helaas moest Koert ter Veen wegens gezondheidsproblemen het toernooi vroegtijdig staken. We hopen dat het snel beter met hem mag gaan.

Berichtgeving
Delfts SchaakForum
Standen & uitslagen

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap