Delftse SchaakSite

Schoolschaakplan in Delftsche Courant

DSC heeft in de Delftsche Courant bij monde van René Poots wat uitleg gegeven over het scholenproject dat DSC met ondersteuning van sponsor OGD heeft opgezet.


 

Quote

Gratis schaken op school - Schaakles op basisscholen om hersenactiviteit te stimuleren

In plaats van duf uren achter de computer spelletjes doen, kan een kind beter de edele kunst van het schaakspel onder de knie krijgen. Zo dacht René Poots van de Delftsche Schaakclub (DSC) en hij besloot de schaakles op basisscholen in Delft nieuw leven in te blazen. “Ik vind ”t ook prima als ze gaan voetballen of een andere sport doen,” vertelt Poots. “Maar wij willen de kinderen deze keuze erbij geven, ook omdat de ledenaantallen bij verenigingen terugvallen.”

Deze week starten vier basisscholen met een cursus van twintig schaaklessen, waarna de jonge deelnemers een officieel diploma ontvangen, en hopelijk de smaak van het denkspel te pakken hebben. Dit schoolschaakplan is opgezet onder de vleugels van de Brede School, die sport onder de jeugd stimuleert en wordt gesponsord door het Delftse ict-bedrijf OGD. DSC levert vijf schaakdocenten voor de lessen.

Poots: “De bedoeling is dat we de cursus volgend schooljaar weer geven. Leerlingen die een vervolgcursus willen, kunnen zich aansluiten bij onze vereniging.” De aanmeldingen verschillen per school. Op de Oostpoort doet een groep van zestien kinderen mee, terwijl zich op de Max Havelaarschool slechts twee leerlingen hebben aangemeld.

“Misschien is het een tendens,” stelt directeur Van Konijnenburg. “In de klas hebben we nu technisch Lego waar de kinderen zelf robotten mee bouwen. Dat heeft meer hun interesse.” Toch is er hoop voor de schaakclub. Vlak voor de kerstvakantie heeft zich een vijfde school, de DSV (Delftsche Schoolvereniging) aangemeld voor het schoolschaakplan.

Door: Heleen Boex (verslaggever AD)

er zijn 15 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap