Delftse SchaakSite

Interne Prometheus(8): René Torenstra prolongeert titel

Door in de achtste en laatste ronde remise te spelen tegen Lieuwe Boskma heeft René Torenstra het kampioenschap van Prometheus binnengesleept.

René eindigde op 6 uit 8. Arno Wiersma en Pieter Buzing eindigden gedeeld tweede met 5½, gevolgd door Henk van Huizen en Lieuwe Boskma met 5.

René - Lieuwe was een naar Catalaanse streken verhuisd aangenomen damegambiet, waarin Zwart in de opening wel de traditionele pion op c4 voorstond, maar alle zeilen bij moest zetten om niet in de geslepen messen van het loperpaar te lopen.
Toen Lieuwe op zet 18 af kon wikkelen naar een meer overzichtelijke stelling met een kleine plus voor Wit bood hij remise aan, wat René niet kon weigeren omdat dit de titel veiligstelde.

Pieter Buzing won van een sterk spelende Gerrit Bussmann, die er niet voor terugdeinsde zeer scherp te spelen in de toch al bloeddorstige Winawerstructuren. Uiteindelijk trok Gerrit toch aan het korste eind.

Rob Scherpenisse verloor van Henk van Huizen, maar niet voordat hij zijn huid duur verkocht had. Net als in de vorige ronde koos Rob voor een stukoffer voor twee pionnen, en wederom had zijn tegenstander een koning in een nudistenkamp. Henk verdedigde en wist zelf een pion naar f2 te dirigeren, hetgeen teveel van het goede was.

Leo Zuijdgeest was ook in goeden doen en dwong André van der Weijde tot diep in de blessuretijd zijn best te doen het punt binnen te slepen. Leo miste een kansrijk paardoffer, en werd zelf het slachtoffer van een vork in tijdnood. De zet ...a1D noopte hem op te geven.

Gerben van der Heide had aanzienlijk minder moeite met Jan van de Kolk, en ook Adriaan ter Mors zette Gabe Hoekstra snel van het bord.

De uitslagen:
 wit-zwartuitslag
1René Torenstra-Lieuwe Boskma½-½
2Pieter Buzing-Gerrit Bussmann1-0
3Rob Scherpenisse-Henk van Huizen0-1
4Leo Zuijdgeest-André van der Weijde0-1
5Gerben van der Heide-Jan van de Kolk1-0
6Gabe Hoekstra-Adriaan ter Mors0-1

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap