Delftse SchaakSite

DSC7 verslaat stroef HSV 2

DSC7 heeft met 5-3 gewonnen van het op papier duidelijk zwakkere HSV 2. Dit ondanks een regelmentaire overwinning en gemiddeld 140 elopunten per bord meer. Door deze overwinning versterk DSC7 haar koppositie.

Traditie getrouw deelt teamleider Bart Vlasblom aan het begin van de wedstrijd chocolade. Ter verhoging van de (St. Nicolaas) feestvreugde waren het ditmaal heuze chocolade letters. Nu over de wedstrijd zelf.

Cees Hyghen had gelijkspel tot het eindspel. Daar werd een lastige vrijpion van zijn tegenstander hem noodlottig en moest hij te veel prijs geven.

Theo Rekveldt op bord twee kwam niet lekker uit de opening en zette twee torens op dezelfde diagonaal waar de loper van zijn tegenstander graag gebruik van maakte. Na dit kwaliteitsverlies was het over en uit.

De mooiste partij kwam van Johan van de Pol. Recht toe recht uit vanuit de opening je tegenstander oprollen. Een koning die wel drie aanvalslijnen moest pareren zonder al te veel ondersteuning ging hij uiteindelijk om.

Op bord 4 kwam Rick Plomp met zwart ontevreden zonder expansie uit de opening. Zijn tegenstander zette alles vast en bood remise aan. Na keurig overleg met de teamleider die alle borden eerst controleerde, mocht het aanbod worden geaccepteerd.

Adriaan ter Mors op bord 5 was in een twee paarden eindspel beland tegen een toren en loper. Zeer ingewikkeld en uiteindelijk, nadat onze overwinning duidelijk was,werd tot remise besloten.

Cees Korving kreeg een punt cadeau. Jammer altijd, die wegblijvers...

Teamleider Bart en Paul van Riet haalde de volle winst zonder zich nu echt werkelijk te hoeven opwinden en dat was een afspiegeling van de krachtsverhouding.

Wij hebben nog veel inspiratie nodig om onze volgende tegenstanders te verslaan. Wij kunnen het wel maar dienen toch allert te zijn willen wij onze zege reeks niet onderbreken.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap