Delftse SchaakSite

DSC9 wint fors van RHC/Arena 3

Het jeugdteam van DSC heeft in Den Haag RHC/Arena 3 met maarliefst 5-1 verslagen. Alleen Tabitha Snikkers wist niet te winnen.

Daar Rick Beekenkamp en Jop Roosmalen verhinderd waren vertrok het jeugdteam van DSC met twee invallers - de jeugdige Annemarie Slotboom en de iets minder jeugdige Steven van der Weele - naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen RHC-Arena 3. Met op 5 van de 6 borden een leeftijds­verschil van ca. 50 jaar per persoon kon dit wel eens een moeilijke avond worden.

Nadat de opening voorbij was stonden zowel Naomi Snikkers (1), Teus Slotboom (2), en Ben Sedee (3) een pion voor. Op de borden 4 t/m 6 zag het er wat minder florissant uit. Tabitha Snikkers (4) stond een kwaliteit achter, Annemarie (5) stond een pion achter en Steven (6) stond zelfs een volle toren achter.

Dat kansen kunnen keren bleek deze avond maar weer eens. Teus won al vrij snel een tweede pion waarop zijn tegenstander opgaf: 1-0.

Steven wist op onnavolgbare wijze een toren en een paard terug te winnen. Toen hij vervolgens ook nog een Dame won was de strijd gestreden: 2-0.

Tabitha had ondanks de achterstand een paar mooie aanvallen, helaas doorzag haar tegenstander de valkuilen en wist de aanval over te nemen: 2-1.

Annemarie ging met nog steeds één pion achterstand een toren-loper eindspel in. Ze wist de zevende rij te bemachtigen en door haar toren en loper goed te laten samenwerken won ze vervolgens vier pionnen. Nadat ze de loper die het promotieveld afdekte wist af te ruilen was de partij binnen: 3-1.

Naomi had gedurende de hele de partij de druk erop. Zwart kon niets anders doen dan verdedigen. Met een rustig en goed opgebouwd aanvalsplan wist ze door te drukken en het overwinningspunt binnen te halen: 4-1.

Teamcaptain Ben speelde een solide partij die lange tijd op remise leek af te stevenen, toen zijn tegenstander echter in tijdnood kwam gaf deze pardoes een loper weg waar Ben dankbaar gebruik van maakte: 5-1. Een prachtige uitslag en met 4 uit 2 en 9 bordpunten staat DSC9 nu op de eerste plaats.

Verslag door Dhr. Slotboom

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap