Delftse SchaakSite

DSC1 verliest ook van Bergen op Zoom

De tweede wedstrijd van het seizoen is in een deceptie geŽindigd. Tegen het op papier veel zwakkere Bergen op Zoom werd met het kleinst mogelijke verschil verloren.

Gedurende de wedstrijd was er op de borden niets van het ratingverschil te bespeuren. Na een vlotte remise van Kees van der Meer (een toreneindspel bood voor beide partijen weinig aanknopingspunten) duurde het enige tijd voor de volgende uitslag een feit was. Het was wederom een remise, ditmaal voor Henk Mannen. Henk had lange tijd gedrukt gestaan, maar zich uiteindelijk kunnen bevrijden. De tegenstander ruilde daarop alle stukken waarna een pot-remise eindspel resteerde.

Op de overige borden was een gemengd beeld te zien. De positieve borden waren die van Gert Legemaat en Arend van Dop. Bij Gert had tegengestelde rokade tot wederzijdse aanval geleid, maar die van Gert was duidelijk beter van de grond gekomen. Arend had een prettige plus met wit.

Duidelijk minder stonden Marten Wortel op het eerste bord en Joram op den Kelder op het derde bord. Marten stond lastig, Joram verloren. De laatstgenoemde moest niet veel later de vlag strijken. In de opening had hij een wendig gemist waarna de hele stelling was ingestort.

De twee andere borden waren voor Chiel van Oosterom (een kleine plus) en Jan-Peter van Zandwijk. Jan-Peter leek lange tijd prettig te staan, maar zijn tegenstander kwam daarna sterk terug in de partij.

De tijdnoodfase bracht zoals gewoonlijk een reeks uitslagen, en niet degenen waar door DSC op was gehoopt. Positief waren de resultaten van Gert; hij had zijn aanval bekroon met een fraai punt, en Chiel, die van zijn tegenstander won op behendigheid. Marten wist met moeite staande te blijven, en in de hevige tijdnood van zijn tegenstander een halfje uit het vuur te slepen. Maar bij Arend was het helaas in de tijdnoodfase vreselijk mis gegaan.

Arend had zijn prettige plusstelling uitgebouwd tot een mooie kwaliteit voorsprong. Maar in de tijdnoodfase volgde een bok waarna de stelling keerde. Een vrijpion van de tegenstander liep te ver door en besliste de partij in Brabands voordeel.

Tussenstand nu 3½-3½. Het laatste bord dat speelde was dat van Jan-Peter. Jan-Peter had zijn prettige stelling zien veranderen in een slechte, en in de laatste minuten voor de tijdcontrole gebeurde er een boel. Dat was niet bepaald in Delfts voordeel; de witte stelling was verloren. Maar op de 40e zet gad de tegenstander van Jan-Peter een stuk weg. Dat bracht weer enige hoop in de Delftse harten, maar de stelling van Jan-Peter was al zo slecht geweest, dat hij ondanks de stukwinst nog steeds minder stond. Hij had twee stukken tegen een toren, maar tevens 3 pionnen minder. Jan-Peter won nog wel 1 pionnetje terug, maar de zwarte toren en vrijpionnen leverden een onhoudbare stelling op. Hij probeerde het nog lang, maar moest zich uiteindelijk neerleggen bij het onvermijdelijke. En daarmee was de tweede nederlaag op rij een feit.

Gedatilieerde uitslagen
 DSC12196-Bergen op Zoom20473½-4½
1Marten Wortel2334-Semen Minyeyevtsev2086½-½
2Chiel van Oosterom2319-John Havermans19851-0
3Joram op den Kelder2178-Marcel Van Herck21200-1
4Jan-Peter van Zandwijk2190-Arben Dardha22220-1
5Gert Legemaat2161-Arjon Severijnen19961-0
6Arend van Dop2176-Lars van Dort19530-1
7Henk Mannen2134-Patrick Speek2015½-½
8Kees van der Meer2074-Arthur Bruyneels1999½-½

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap