Delftse SchaakSite

Chiel van Oosterom gedeeld vierde tijdens BSG weekendtoernooi

Pinksteren betekent voor de meeste DSC'ers kroeglopers, maar ik speelde in Bussum een weekendtoernooitje en ik had Corniel beloofd dat ik er op de website iets over zou schrijven. Dit toernooi duurt 7 rondes en ik haalde 5 punten in de A-groep. Niet bijzonder goed, ook niet slecht.
Ik startte zeer moeizaam middels een remise tegen Jonathan Tan, terwijl ik heel goed had gestaan. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik in de eindstelling vrij slecht stond en tevens had ik weinig tijd. Gelukkig telde deze partij net als mijn partij uit de tweede ronde niet mee voor mijn FIDE.
In de tweede ronde won ik dan wel zonder problemen van Floris van der Blom.
In de derde en vierde ronde speelde ik best goede partijen tegen Sander van Eijk en Bonno Pel.
Helaas was de ronde daarna tegen John Markus niet zo succesvol, het werd remise nadat ik wel vier uur had geploeterd en twee remiseaanboden afgeslagen.
Vanmorgen speelde ik tegen Vincent Rothuis en ik werd in een leerzaam eindspel helaas opgebracht. Ik moet er nog eens goed naar kijken. Vincent werd uiteindelijk overtuigend toernooiwinnaar.
Vanmiddag speelde ik tegen Menno Pietersma. Hij had zich vergist in het begintijdstip en kwam 59½ minuut te laat, net op tijd om een reglementaire nul te voorkomen. Maar zijn spel had er wel onder te lijden en ik won.
Toch kan ik zeker terugkijken op een geslaagd weekend, want bij Cyriel Pex thuis, waar ook Christov Kleijn, Vincent Ouwendijk en Lody Kuling logeerden was het wel lachen.

In de tweede groep speelde nog een andere DSC'er mee, Peter Pilgrim. Hij behaalde een gedeeld tweede plek. Veel weet ik niet van zijn toernooi, behalve dat hij zelf meldde dat hij routine mist.

Zie http://www.bsg-bussum.nl/ voor partijen, standen, foto's enz

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap