Delftse SchaakSite

DSC6 komt net tekort tegen Haagse Toren 2

DSC6 heeft met de kleinst mogelijk cijfers verloren van Haagse Toren twee. In de uiterste tijdnoodfase kon de laatste partij niet meer worden gewonnen, waardoor de nederlaag een feit was.

Nadat de partijen van Albert Kemeling (gelijke stelling) en Jan van de Donk (zetherhaling) in remise waren geŽindigd, kwam DSC6 op achterstand. Sidney Cadot ging ten onder op het derde bord. Toen het vervolgens ook mis ging op bord 1 met Rens Sliedrecht, zag het er niet best uit. Gelukkig wist Edgar Huisman door een mooie combinatie zijn betere stelling in winst om te zetten.

Toen Ted van der Berg materiaalverlies leed en in tijdnood kwam was het eerste matchpunt voor Haagse Toren binnen. Amro Elkenawy stond op bord acht echter zeer goed, op bord vijf was het erg spannend bij Pepijn Kenter. Zeker toen zijn tegenstander niet koos voor eeuwig schaak (en daarmee de twee matchpunten) maar voor de winst ging.

Amro had een dreigende vrijpion, een kwaliteit meer, en meer tijd, maar liet zich een toren ontfuntselen... om niet veel later een stuk terug te winnen. Uiteindelijk wist hij met veel pijn en moeite, en na remise te hebben afgeslagen, de vis op het droge te brengen.

Bleef over de partij van Pepijn. Nadat Pepijn uit eeuwig schaak-mogelijkheden was gelopen door de dames te ruilen, kreeg hij een paard-eindspel met een pion meer. Waarschijnlijk had hij het ergens wel beter kunnen spelen, maar in vliegende tijdnood wist zijn tegenstander zijn paard tegen de laatste zwarte pion te ruilen, waarmee remise een feit was.

Het zesde blijft daarmee onderin de eerste klasse B bivakkeren. De laatste ronde tegen DD5 wordt crusiaal.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap