Delftse SchaakSite

DSC2 verslaat SO/Rotterdam 3

DSC2 heeft weer een goede stap gezet op weg naar een hoge eindklassering in de 3e klasse. Zonder veel problemen werd er een 5-3 overwinning behaald op SO/Rotterdam 3. Overwinningen waren er voor Pieter Buzing, Frank van Zutphen en Henrik Tamerus, remises voor Kim Meulenbroek, Bob Voogt, Walter Anema en Pieter Goossens. Alleen Lucien van de Lisdonk verloor.

In de zevende ronde hadden we op papier een relatief zwakke tegenstander, maar juist dan laten we het nogal eens afweten. En deze keer waren we ook nog eens danig verzwakt door het ontbreken van Jan-Peter en Patrick.

Uiteindelijk werd het een regelmatige overwinning. Als eerste was Pieter Buzing (4) klaar, hij bracht al voor de eerste tijdscontrole het eerste punt binnen. Een zijvariantje in het Frans leidde tot een pionwinst en dit werd fraai uitgeschoven.

SO Rotterdam deed iets terug, doordat Lucien (5) zijn dag niet had en moeilijk uit de opening kwam. Het werd van kwaad tot erger na het verlies van een kleine kwaliteit en de nederlaag was niet te voorkomen.

Henrik (invaller aan het achtste bord) won al vrij snel twee stukken tegen een toren en toen ook zijn pionnen opstoomden was het tweede punt binnen. Kort na de eerste tijdscontrole volgde een plusremise van Walter (3).

Pieter Goossens (ingevallen aan bord 7) speelde een fraaie partij, won een pion, maar miste waarschijnlijk ergens de winst en deze partij eindigde uiteindelijk in remise.

Ondergetekende speelde aan bord 6 en kreeg een lastige koningsaanval over zich heen, maar had een betere stelling toen de rook van de eerste tijdnoodfase was opgetrokken. Na een kwaliteitsoffer voor het kunnen vastzetten van de tegenstander - zoals besproken tijdens de training van Karel van der Weide eerder dit seizoen - was het pleit geslecht en was het eerste matchpunt binnen.

Bob (2) haalde het tweede matchpunt binnen. In een toreneindspel waar Bob een pion minder had, probeerde zijn tegenstander de potremisestelling nog een zet of 30 te winnen tot op het gênante af.

Tenslotte trachtte Kim (1) lang zijn tegenstander te verslaan, won wel een pion, maar moest tenslotte in remise berusten.

Een regelmatige 5-3 overwinning derhalve. Er zijn nog steeds kansen op het kampioenschap, maar met nog twee ronden te gaan zijn dit nog voornamelijk kansen op papier.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap