Delftse SchaakSite

Het DSC KSNB-Bekerteam verslaat WSC

Met 3-1 heeft het Bekerteam van DSC, WSC verslagen. Alleen Joram op den Kelder verloor.

De heenreis verliep redelijk voorspoedig. Enige verbeterpuntje was dat we voortaan beter naar Joram op den Keldermoeten luisteren, dat voorkomt omrijden.

In Naaldwijk aangekomen, bleek dat er een prachtig zaaltje voor ons gereserveerd was. Helaas begon er in een naastgelegen gedeelte van het gebouw net een vergadering en dus schoven we uiteindelijk maar gewoon aan bij de interne zoals dat ook bij DSC het geval is.

Marten Wortel won aan bord 1 van Jan-Willem de Jong. Een uitstekende prestatie. Jan-Willem de Jong wint soepeltjes achter elkaar wat HSB kampioenschappen, schakelt Karel van der Weide uit en is dus eigenlijk het voorbeeld voor de HSB. Maar Marten, die schaken meer als bijzaak ziet, bleef nuchter onder zijn overwinning en wilde na afloop nog best even aan de verzamelde WSC-ers, en speciaal aan Frans Vreugdenhil, even uitleggen hoe je het koningsgambiet moet spelen.

Joram op den Kelder aan bord 2 had helaas een beetje een vervelende partij. Dat heb je soms, dat het in de opening niet goed gaat en dat je de hele partij tegen een ru´ne aankijkt (had ik ook tegen RSR Ivoren Toren). Zijn tegenstander gaf geen kansen meer weg.

Zelf speelde ik (Chiel van Oosterom) een aanvallend partijtje, die achteraf correcter blijkt zijn geweest dan ik tijdens de partij inschatte. Eigenlijk een klein mazzeltje dus.

Teamcaptain Gert Legemaat moest hard zwoegen, maar wist zijn tegenstander in de uitvluggerfase, toen Gert bij een 2-1 stand risicoloos op winst kon spelen, onder druk te zetten en het punt binnen te slepen.

 WSC2218-DSC22121-3
1Jan-Willem de Jong2360-Marten Wortel23280-1
2M. Pietersma2205-Joram op den Kelder21321-0
3Timon van Dijk2234-Chiel van Oosterom22410-1
4Manfred Kindt2074-Gert Legemaat21450-1

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap