Delftse SchaakSite

DSC1 snoept matchpunt af van RSR/Ivoren Toren

De cruciale wedstrijd tegen RSR/Ivoren Toren eindigde voor DSC1 in een gelukkig gelijkspel. Bij een 3 - 2 achterstand was de tegenstander van Dolf Beltz zo vriendelijk om in een zeer goede stelling zichzelf in een helpmat te zetten, waardoor de wedstrijd plots kantelde, van een duidelijke nederlaag naar een net niet te winnen wedstrijd.

Hoe ging het in zijn werk?
Na twee uur spelen had Marten Wortel in zijn favoriete koningsgambiet een ernstige aanval tegen zich. Ted Barendse, Chiel van Oosterom en Nick van der Lijn stonden slecht en dit werd alleen gecompenseerd door Joram op den Kelder die de Draak van zijn tegenstander oprolde. Nick van der Lijn (8) had zijn dag niet en verloor als eerste, gevolgd door remises van Arend van Dop (4) en Marten Wortel(1). Joram op den Kelder(7) bracht met zijn overwinning de stand op 2 - 2, maar de rest van de borden beloofde niet veel goeds. Ted Barendse (2) stond verloren, Chiel van Oosterom (3) minder, Gert Legemaat (5) had in een betere stelling een pion winst van zijn tegenstander over het hoofd gezien en bleef met een remiseachtig dubbel toren-eindspel zitten. Leo Hofland (6) was de enige die een perspectiefrijke stelling had. In tijdnood wist hij een pion te winnen en ging een beter eindspel in. Kees van der Meer (9) keek tegen een iets minder eindspel aan.
Nadat Ted Barendse verloren had maakte Dolf Beltz in een iets mindere stand een blunder, verloor een stuk kreeg wat vage dreigingen totdat zijn tegenstander plots zijn koning in een matnet zette.

Dolf:
"De verbijstering van mijn tegenstander was begrijpelijk. Dit deed mij denken aan mijn partij tegen Marc Erwich in de wedstrijd tegen Utrecht 1, alwaar ik in een potremise stelling ook mijn koning in een helpmat zette. Maar goed, deze overwinning redde waarschijnlijk het matchpunt."

Chiel van Oosterom verloor hierna en na de remise van Kees van der Meer was de stand 3½ - 4½ en bleven Leo Hofland en Gert Legemaat over.
Leo wist zijn eindspel knap te winnen waarmee gelukkig de stand weer recht getrokken was. Gert Legemaat deed nog allerlei pogingen een toreneindspel met een pion meer te winnen maar uiteindelijk moest hij in remise berusten.

Het matchpunt is zeer belangrijk. We houden zo redelijke kansen op handhaving.

Gedetailleerde uitslagen:
 RSR/Ivoren Toren 1-DSC15 - 5
1Oscar van Veen-Marten Wortel½-½
2Joost van Ruitenberg-Ted Barendse1 - 0
3Joost van Rosmalen-Chiel van Oosterom1 - 0
4Dolf Meijer-Arend van Dop½-½
5Wim Koster-Gert legemaat½-½
6Kuchui Lui-Leo Hofland0 - 1
7Herbert van Buitenen-Joram opden Kelder0 - 1
8Rob van der Plas-Nick van der Lijn1 - 0
9Pieter van Ginkel-Kees van der Meer½-½
10Paul Batenburg-Dolf Beltz0 - 1

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap