Delftse SchaakSite

Slechte avond voor DSC5

Zonder teamleider Olivier moesten wij aantreden tegen het jeugdteam van Botwinnik. Ook Willem kon helaas niet aanwezig zijn.
Isabelle en Corniel waren bereid gevonden om in te vallen, waarvoor dank. Verder bleek Corniel ook nog inzetbaar te zijn als chauffeur, waarvoor nog meer dank!

Over de partijen moet ik helaas minder lovend zijn...

Na ongeveer een half uur kwamen we al op een achterstand door een nederlaag van Roland, in chaotische stelling die ik niet echt goed heb kunnen bekijken ging flink wat materiaal verloren en werd al snel opgegeven.

Corniel had een prima stelling bereikt maar zag in een moment van schaakblindheid een vorkje over het hoofd wat hem een heel stuk en dus de partij kostte.

Ik dacht na afruil van een boel stukken een leuk voordeeltje te hebben overgehouden, maar na een paar sterke zetten van m'n 11(!) jarige tegenstander zat er niet meer dan remise in.

Isabelle had op dat moment een compleet gewonnen stelling bereikt, maar liet haar tegenstandster nog een leuk uitziende aanval opzetten. Toen ze vervolgens het eerder gewonnen stuk weer weggaf begon de achterstand nogal hopeloos te worden: 3½-½ voor het thuisteam.

Waar het bij Marco precies mis is gegaan weet ik niet. Hij leek goed uit de opening te zijn gekomen, maar kwam daarna in een ingewikkelde stelling met een kwaliteit minder terecht. Hoe dit precies verloren is gegaan heb ik gemist.

Diederik had ook ergens een kwaliteit verloren maar had hier een extra pion en een zeer sterke loper aan overgehouden. Hij wist nog wat tegenkansen te creŽren, maar winst zat er niet echt meer in. Aangezien we inmiddels toch al verloren hadden kon hij zonder bezwaar genoegen nemen met remise.

Rufael had een interessante stelling, met een verre vrijpion extra maar verder wel een beroerde structuur. Met slechts enkele minuten per persoon op de klok werd ook hier tot remise besloten.

Joel had zoals wel vaker een prima stelling bereikt, maar kon toen hij na wat onvoorziene complicaties in hevige tijdnood was geraakt onze eer ook niet meer redden.

 Botwinnik 3  DSC56½- 1½
1Arthur Pijpers1834-Mark Versteegh½-½
2Rinze Mulders1735-Marco Anink1-0
3Sander v.d. Vlugt1547-Joel Udden1-0
4Ruben s'Jacob1742-Rufael Mekuria½-½
5Hugo van Diepen1516-Roland ten Have1-0
6Arno Middelkoop1776-Diederik van Heijgen½-½
7Joren Mulder1566-Corniel Nobel1-0
8Yvonne Ferrier1537-Isabelle Hagerop van Eijs1-0


Toch nog iets positiefs om af te sluiten: de derde helft is door ons ruimschoots gewonnen! :lol:

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-7200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap