Delftse SchaakSite

DSC3 boekt standaard-overwinning op Haagse Toren

DSC3 heeft twee matchpunten op haar conto bijgeschreven door het eerste team van Haagse Toren een 4½-3½ nederlaag te bezorgen. Deze score is de standaard uitslag van het team, aangezien de drie eerdere overwinningen er eender uitzagen.

De overwinning was ook qua spel niet anders dan de eerdere wedstrijden. Het zag er weer lange tijd niet naar uit dat de matchpunten voor DSC3 zouden zijn, en op het uitslagenformulier stonden weer een paar uitslagen die gezien het vertoonde spel niet waren verwacht.

Het derde begon met 4 invallers aan deze wedstrijd. Twee ervan deden al vlot een fraaie duit in het zakje. Filip Borst won in een wilde opening een stuk, maar zijn koning kon niet meer rokeren. Het leek allemaal heel eng, maar uiteindelijk wist hij zijn koning in veiligheid te brengen en de materiaalvoorsprong te gelde te maken.

Marco Anink bracht de stand op 0-2. Hij kwam niet bijster goed uit de opening, maar zijn stelling werd gaandeweg beter, en toen zijn dame in de zwarte stelling op visite kwam was het pleit beslecht.

Het werd zelfs 0-3, maar de overwinning van Arno Wiersma was totaal onverdiend. In het middenspel ging het mis, hij verloor een pion, en kwam totaal verloren te staan. Zijn tegenstander overzag echter een kleinigheid. Hij haalde een pion op, maar zag daarbij zijn toren ingesloten worden. Arno won een kwaliteit en daarna het eindspel.

Toen Henrik een halfje aan het totaal toevoegde leek de overwinning wel binnen. Henrik had in een dame-eindspel met minder tijd niet genoeg aanknopingspunten om op winst te spelen.

Het ging daarna ineens mis. Op bord drie ging Pieter Goossens plots de mist in. Hij had een zwakke d-pion, waar twee paarden (een witte en een zwarte) een hele tijd omheen dartelden. Even leek zetherhaling op het bord te komen, maar niet veel later stond er ineens alleen nog een zwart paard op het bord...

Bart Meulemans stond vanuit de opening al niet goed, en zag geen kans in de partij te komen. Een laatste poging er nog een halfje uit te slepen strandde ook, waarna Haagse Toren het tweede punt bij kon schrijven.

Gelukkig bracht Koert ter Veen de vis daarna op het droge. Er stond een remise-eindspel op het bord, maar zijn tegenstandster wilde het nog even proberen. Ze won inderdaad een pion, maar verloor er drie, waarna Koert het rustig afmaakte.

De matchpunten waren binnen, waardoor Willem-Jan van den Broek rustig zijn remise-eindspel nog kon verliezen. Na zich teruggevochten te hebben in de partij kwam een eindspel op het bord met een handvol pionnen en beide spelers een licht stuk. Willem-Jans loper leek sterker, maar op het uitslagenformulier werd desondanks een nul bijgeschreven.

De komende rond heeft het derde een vrij ronde, waarna de kraker tegen Scheven Toren wacht. We hopen dan wederom op een standaard-overwinning.

 Haagse Toren1800 DSC319213½-4½
1Rik Pronk1902-Willem-Jan van den Broek19441-0
2Mike Hoogland1840-Arno Wiersma19360-1
3Melchior Vesters1831-Pieter Goossens-1-0
4Merel Schoonman1709-Koert ter Veen19970-1
5A. Segger1866-Filip Borst19110-1
6Gert-Jan Willighagen1730-Henrik Tamerus1835½-½
7Ton Vissers1695-Marco Anink19330-1
8Theo Bovenlander1824-Bart Meulemans18901-0

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap