Delftse SchaakSite

DSC6 wint van Schaakhuis 1 na reglementaire winst

Helaas moest DSC6 wederom een aantal van de vaste spelers missen door ziekte (Jaco),verblijf in het buitenland (Pepijn) en verhinderd (Ted). Maar de invallers uit DSC7 lieten zich van hun beste zijde zien.

Gerard Bilars op bord 6 behandelde de opening met fluwelen handen en kreeg al vroeg in de avond een doorslaande koningsaanval, zodat we met 1-0 voor stonden. Ook Cees Korving (op het 5e bord) was bereid om in te vallen en weerde zich kranig en wist een remise te behalen. Jan Pieter de Vries was goed op dreef op het 7e bord en zijn vader - naar het Schaakhuis gekomen om Jan Pieter op tijd weer thuis te hebben - kon een degelijke remise aanschouwen.

Op bord 1 speelde Edgar (met wit) na een voortvarende opening op een zeker moment g2-g4. Mijn tegenstander voelde zich vanwege de clubnaam gedwongen om "en passant" terug te nemen, waarna ik een onduidelijk loper offer speelde voor een dubbele torenaanval over de H-lijn. Mijn tegenstander verdedigde zich erg nauwkeurig en in lichte tijdnood werden de dames geruild, waarna de aanval en de partij voorbij was.

De stand was inmiddels 2-2. Rens speelde op het tweede bord een prima partij, twijfelde even over zijn kansen maar versloeg zijn sterke tegenstander op fraaie wijze. (3-2) Inmiddels ging het bij Sidney (op bord 8) minder goed hetgeen resulteerde in een eindspel met ongelijke lopers en 2 vrijpionnen voor de tegenstander, die dat moeiteloos tot winst voerde.

Inmiddels was Jan van de Donk (bord 4) na nauwkeurig spel in een betere stand gekomen. De partij eindigde uiteindelijk toch in remise. De spannende stand 3 ½-3 ½ was ontstaan en alles hing af van de partij van Amro op bord 3. Amro stond stukken beter en bovendien had zijn tegenstander nog maar een paar minuten op de klok. De stelling zat vol valkuilen en Amro speelde iets te makkelijk een pionnetje op. De spanning steeg evenals de kring toeschouwers om het bord. Misschien werd de druk iets te groot maar nadat Amro twee pionen gewonnen had maakte hij een blunder die hem zijn dame kostte. Slechts door eeuwig schaak te geven werd tot remise overeengekomen.

Dit leverde ons dus een 4-4 stand op. Achteraf bleek dat Schaakhuis 1 echter, twee niet-speelgerechtigde spelers had opgesteld, waardoor we een extra matchpunt in de schoot geworpen kregen. Zie ook de hsb-site.

Verslag door Edgar Huisman.

er zijn 12 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap