Delftse SchaakSite

HSB-bekerteam moeizaam langs Voorburg

Het bekerteam van DSC dat in de HSb-beker uitkomt nam het in de voorronde op tegen Voorburg. Op papier zou dat geen problemen op mogen leveren, maar in de praktijk bleek het een moeizame bedoening.

Na de loting kreeg Koert ter Veen op bord 1 de witte stukken. Willem-Jan van den Broek zat op bord 2, Teun Timmerman op bord drie, en Arno Wiersma op het laatste bord.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Arno op bord vier een prachtige aanvalsstelling. Hij investeerde een half uur bedenktijd, vond niets, en wikkelde toen af naar een iets beter eindspel. Daarin liet zijn tegenstander zich een pion afhandig maken, maar Arno gaf die een paar zetten later zomaar weer terug. Er resteerde een wat beter gelijke-lopereindspel voor zwart, dat door Arno werd gewonnen.

Het was toen echter al redelijk laat op de avond, en een overwinning stond nog niet vast. Willem-Jan stond een pion achter, Koert had een dichtgeschoven stelling met duidelijk minder tijd, en Teun leek een klein plusje te hebben.

Toen Koert echter zomaar een toren cadeau kreeg van zijn tegenstander was het pleit wel beslecht. Koert was met zijn dame de zwarte stelling binnengegaan, en zijn tegenstander had even vergeten dat de dame daarbij en passant ook nog een toren aanviel. Toen hij zijn andere toren opspeelde stond de eerstgenoemde niet meer gedekt en ging van het bord.

Teun won vervolgens ook zijn partij. Hij was met zijn stukken actief over de d-lijn binnengekomen, waarna het bij zwart mis ging.

Willem-Jan kon het echter niet bolwerken. Hij stond een pion achter, en overzag vervolgens een maneuvre van zijn tegenstander die dameruil afdwong. Erger nog was dat Willem-Jan tevens zijn a-pion niet meer kon verdedigen, waarna zijn tegenstander het rustig uitspeelde.

 DSC1964 Voorburg17573-1
1Koert ter Veen1997-M.B. Kamar19311-0
2Willem-Jan van den Broek1944-M. Mellens18340-1
3Teun Timmerman1977-W.J.M. Happel17301-0
4Arno Wiersma1936-F. Zijlstra15341-0

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap