Delftse SchaakSite

DSC1 gaat roemloos ten onder tegen LSG 2

DSC1 heeft met grote cijfers van LSG 2 verloren. De Leidenaren kwamen voor de tijdcontrole al op een 4-0 voorsprong en bouwden hun score uiteindelijk uit tot een overtuigende 9-1.

De wedstrijd begon al niet zo goed met de afmelding van bord een-speler Marten Wortel.

Maar ook tijdens de wedstrijd zelf was het tegenslag op tegenslag. Kees van der Meer kwam tegen good-old RAG de Graaff in een iets mindere stelling terecht, maar vergiste zich tactisch en raakte een stuk kwijt.
Ted Barendse kende de theoretische finesses van de gespeelde opening niet, en liet later de kansen op remise in een minder toreneindspel ook nog lopen.
En bij Joram op den Kelder ging vanuit goede stelling "iets" mis: 0-3.
Toen ook Arend van Dop zijn iets betere stelling "door passief spel" in een mindere stelling zag veranderen was het duidelijk dat het geen goede dag voor de Delftenaren zou worden: 0-4.

Omdat op grond van inschatting van de andere partijen de wedstrijd al verloren was nam Chiel van Oosterom het remiseaanbod aan. En omdat ook invaller Kim Meulenbroek door onnauwkeurig spel verloor waren de wedstrijdpunten inderdaad al naar Leiden gegaan: 1/2-5 1/2.

Toen Dolf Beltz moest opgeven (die d.m.v. een stukoffer getracht zijn tegenstander onder druk te zetten, maar die verdedigde bekwaam) was het drama bijna compleet. Ook al omdat Nick van der Lijn zijn uitstekende stelling tegen oud-DSC-er Michiel van Wissen in tijdnood nog had verloren.

Gert Legemaat had op bord 1 de wederzijdse tijdnoodfase overleefd, en maakte ook maar remise. En Leo Hofland was in een in het middenspel kwijtgeraakte pion niet meer te boven.
Daarmee was de sof compleet, en was het team met 1-9 naar huis gestuurd (en dat in een thuiswedstrijd). Soms heb je van die dagen.

Het team staat u voor de opgave te laten zien dat er wel goed geschaakt kan worden. De eerste gelegenheid daartoe is eind november tegen het verre Voerendaal.

er zijn 15 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap