Delftse SchaakSite

DSC8 met twee invallers langs Lierse 1

Gisterenavond heeft DSC8 het eerste van Lierse met 5-3 verslagen. Daarvoor werden vijf auto’s en twee aanvallers ingezet, niet helemaal optimaal...

Op bord drie was Corniel Nobel verruit als eerste klaar. In een soepele aanvalspartij walste hij over HSB-competitieleidster Gera de Jong heen. In onderstaande stelling speelde ze 10...0-0-0? waarna het snel ging:

Diagram
 

Rick Plomp had op bord 7 niet veel bereikt en na wat laatste schermutselingen werd de vrede getekend.

Invaller Lito van de Reede had op bord 8 ee zeer goed eindspel bereikt van 3 pionnen + Toren tegen 4 pionnen + Loper. Onervarenheid en (nog) gebrekkige techniek brachten hem echter dusdanig in de problemen dat hij dit verloor.

Luc Verhees was op bord 1 met een zeer goede pot bezig. Nadat zijn tegenstander niet meer kon voorkomen dat Luc met zijn loper op h6 sloeg was het wachten op het punt. Gelukkig kwam dat dan ook.

Teamleider Bart Vlasblom had een lekkere, maar niet noodzakelijk winnende stelling, totdat beide spelers besloten de h-lijn te bevechten, het was Bart die strijdend bovenkwam.

Oerdegelijk en onverzettelijk was de partij op bord 4. Gerrit Bussman speelde tegen een oude bekende en hoewel hij lange tijd een klein plusje had met zwart werd remise overeengekomen.

Ook invaller RenÚ Poots vocht voorwat hij waard was. Zijn offer van paard tegen twee pionnen leek aardig maar bleek niet voldoende. Uiteindelijk wit zijn tegenstander met zijn extra stuk de stelling op te breken.

Ook op bord twee werd een stuk gegeven voor pionnen. Ditmaal was het echter DSC-er Cees Huygen die het stuk had voor in dit geval drie pionnen. Cees gebruikte zijn paarden optimaal als blokkade stuk. Zijn tegenstander behaalde daardoor nauwelijks voordeel aan zijn drie pionnen. Het stuk minder daarentegen voelde hij wel. Het leidt dan ook geen twijfel dat Cees uiteindelijk het punt Ún de overwinning van het team binnen haalde.

Het volle aantal matchpunten na 2 ronden. Een prettig begin. Kampioensaspiraties heeft dit team niet, maar hoog eindigen is natuurlijk nooit weg. We gaan wel zien wat de volgende wedstrijden ons brengen.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap