Delftse SchaakSite

DSC5 verslaat DD 4

Nadat in de eerste ronde stevig werd verloren van Haeghe Ooievaar I wilde we onszelf voor dit resultaat revancheren. Dit moest gaan gebeuren tegen DD 4.

Al gauw stond Roland ten Have op bord 8 tegen een op het oog winnende aanval aan te kijken. Met de nodige hulp van zijn tegenstander echter wist hij de aanval af te slaan, en daar zijn tegenstander het nodige materiaal had geofferd won Roland. Een onverwacht eerste punt voor onze zijde dus.

Ondertussen had mijn tegenstander op bord 6 een stuk cadeau gedaan; hij kwam al minder uit de opening, maar na dat stuk was het een kwestie van rustig uitspelen.

Op bord 2 had Rufael inmiddels een pion voorsprong, en op bord 7 kwam Willem in min of meer gelijke stelling terecht. Helaas echter gaven deze 2 borden het compleet weg. Willem deed een volle toren cadeau, en Rufael zag een kleine combinatie over het hoofd, in een stelling waar hij grote kans had om te winnen.

Joel Udden had op bord 4 aanvankelijk een gedrongen stelling; een beperkte ontwikkeling maakt het spel lastig, maar zjin tegenstander wist hiervan geen gebruik te maken. Wat later had Joel een L tegen 2 pionnen (plus beiden nog een dame 2 torens en wat pionnen, waarbij de L een prachtige diagonaal had. Dit voordeel wist Joel goed uit te buiten.

Marco Anink had op bord 3 tijdens het middenspel een pion gewonnen, maar met een ongelijk lopereindspel leek het onzeker of dit om kon worden gezet in een vol punt. De afloop heb ik niet gezien maar Marco haalde het punt netjes binnen.

Mark Versteegh op bord 1 had een erg positionele partij. Na wat schermutselingen tijdens het middenspel werd uiteindelijk remise overeen gekomen.

Inmiddels had ik mijn punten binnen gehaald, en ook Diederik van Heijgen haalde het volle punt. Zijn tegenstander, die aanvankelijk een pionnetje snoepte maar dit later weer verloor, bleef doorspelen in een partij waar remise een mooie uitslag was geweest. De tegenstander van Diederik wilde echter meer, en bleef doorspelen. Dit deed Diederik handiger en sneller, met als gevolg dat de vlag aan de andere kant viel en zo was de eindstand daar: 5½-2½.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap