Delftse SchaakSite

Jan-Pieter de Vries en MichaŽl van Liempt winnen groep D bij het Open NK Rapid

Gisteren werd in Vlaardingen het Open NK rapid gehouden. Hier waren ook diverse DSC'ers actief (en ik als oud-DSC'er). De meest aansprekende prestaties waren van Jan-Pieter de Vries en MichaŽl van Liempt, die samen de D-groep wonnen met 7½ punt.

Met meer dan vierhonderd deelnemers verdeeld over vijf groepen was het behoorlijk druk in de sporthal die dienst deed als speelzaal. Dat er zovel deelnemers op af komen is niet verwonderlijk als je ziet wat je krijgt voor het inschijfgeld (5 euro) dat betaald moet worden, een ruim gevulde prijzenpot, ook in de lagere groepen, gratis koffie en theeen ook nog consumptiebonnen voor de lunch (drie broodjes + soep).

Vanwege de slechte bereikbaarheid met het OV had ik besloten op de fiets te gaan (kwart voor acht vertrekken is best vroeg). Toen ik in de speel zal aankwam hoorde ik echter dat er een pendelbusje reed tussen de zaal en het dichtstbijzijnde treinstation ...

Dan nu het schaken, ik moet zeggen dat ik vooral op mjin eigen partijen heb gelet over de andere DSC'ers kan ik niet zoveel vertellen. Ik speelde in de C-groep en zo af entoe zag ik groepsgenoten Marco, Martin en Renť bij in de buurt zitten. Hieruit kon ik concluderen dat zij ongeveer op de zelfde koers lagen als ik. Na een nederlaag in de eerste ronde kon ik gaan scoren, vijf pounten in de volgende zes potjes. Ik speelde behoorlijk wiselvallig, maar ik had het geluk aan mijn zijde, met als hoogte punt een partij waarin ik met twee stukken achter en een gaten kaas stelling als nog weet te winnen (altijd leuk zo'n wanhoops aanval met je laatste stukken). Met nog twee ronden te gaan had ik nog kans op een goede klassering, maar helaas moest ik in beide ronden de meerdere erkennnen in mijn tegenstanders met een plek in de middenmoot als teleurstellend resultaat voor mij.

Na het beindigen van mijn partij ben ik nog even gaan kijken bij de top borden in mijn groep, waar Renť (bord 1) en Marco (bord 3) nog zaten te zweten. Helaasw verloren zij beiden, Renť zag niet hoe hij zijn aanval kon om zetten in winst en wikkelde af naar een toreneindspel waarin hij een toren wag gaf. Marcoliet zich mt zetten in een stelling waar beide koningen niet lekker stonden.

Het was inmiddels al dik over zessen en ik vond het hoog tijd om naar huis te gaan dus ben weer op de fiets gestapt om na vijf minuten in een heveige regenbui te belanden, wellicht een passend einde van de schaakdag.

De resultaten:
Groep B
 naampunten
17Jan Willem Weenink
17Jan Willem van den Broek
40Kim Meulenbroek

Groep C
 naampunten
7Marco Anink6
7Renť van Alfen6
31Remko Moerkerken5
31Martin Glimmerveen5

Groep D
 naampunten
1Jan Pieter de Vries
1MichaŽl van Liempt
12Olivier Marincic6
62Simon Dirkse4
62Bram Beijer4


Klik op deze link voor de complete eindstanden.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap