Delftse SchaakSite

DSC3 begint met gelijkspel tegen DD 3

De eerste wedstrijd van het seizoen is voor DSC3 in een 4-4 gelijkspel geŽindigd. Er had in de slotfase echter nog wel meer in gezeten.

Naar mate de avond vorderde was het beeld zeer onduidelijk. Richard Oranje kwam op bord 1 een gezonde pion voor, Willem-Jan van den Broek stond erg prettig, Henrik Tamerus had een bijzonder spektaculaire opening omgezet in een goed eindspel met een pion meer. Bij Koert ter Veen en Teun Timmerman leek het ongeveer gelijk, maar Jaap Flohil stond gewoon een pion (en later twee) achter, Arno Wiersma leek een houdbare stelling zonder perspectief te hebben en Peter Pilgrim stond onder de nodige druk.

Willem-Jan en Henrik brachten DSC op een mooie 2-0 voorsprong, waarna Teun een halfje aan het totaal toevoegde. Daarna ging het echter mis. Koert deed plotseling groot materiaal in de aanbieding en kon de stukken in het doosje doen. De nederlaag van Jaap was ingecalculeerd, maar desalniettemin niet prettig.

Er resteerden nog drie partijen. Bij Peter had zijn tegenstander materiaal geofferd om er doorheen te komen, maar Peter leek te kunnen ontsnappen. Arno leek te gaan winnen, al was het niet op stelling. In een gelijk eindspel (beide partijen drie pionnen en een toren) had zijn tegenstander geen tijd meer over. Bij Richard was de stelling in de tijdnoodfase de mist in gegaan. Hij kwam een kwaliteit achter.

Arno won inderdaad op tijd zijn partij. En Peter ontsnapte inderdaad aan de aanval, kwam een toren voor, maar wist daarna niet een punt binnen te brengen. En omdat Richard in de tijdnoodfase kopje onder ging werd de eindstand bepaald op 4-4.

Ik heb zelf niet vreselijk veel van alle partijen gezien, dus alle onwaarheden kunnen mijn teamgenoten in de rest van dit draadje voor het voetlicht brengen.

er zijn 20 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap