Delftse SchaakSite

DSC5 verliest met 6-2 van Haeghe Ooievaar 1

DSC5 heeft het vanavond niet gered tegen het uit de promotieklasse gedegradeerde Haeghe Ooievaar 1. Zware opponenten op de hogere borden verzachtten de uitslag van 3½-½ op bord 1 t/m 4. Op bord 5 t/m 8 echter had er meer ingezeten dan de 1½-2½.

Mark probeerde in het schots een pionnetje te snoepen met de vroeg uitgebroken dame. Dit leek achteraf wat optimistisch, zeker toen bleek dat hij bij het vooruitrekenen eea had gemist.

Marco Aninks optimisme verdween langzaam maar zeker nadat enerzijds bleek dat hij niet echt een sterke aanval had, maar anderszijds en misschien wel vooral ook dat het aanvallen onderweg een kwal had gekost. Wel prima terug geknokt naar remise.

Joel Udden zette een goede stelling neer, alleen als je dat een tijdsverschil van meer dan een uur kost dan moet je wel een stelling neerzetten die bijna gewonnen is, of snel en makkelijk uit te schuiven. Zo niet dan verlies je. Heeft Roelof Westerink niet ooit een bericht gepost hoe om te gaan met je tijd tijdens een schaakpartij? :)

Op bord 4 gaf Roland in de opening een pion; deze tegenslag baande de weg voor een ambitieuze aanval, die echter net niet voldoende bleek.

Diederik van Heijgen speelde op bord 5 een degelijke partij. Kwam uiteindelijk in een koningsgambiet terecht, en na wat schermutselingen in het middenspel berustte hij in remise, waar wellicht meer ingezeten had.

Ik (Olivier Marincic) speelde op bord 6 en stond goed, beter, en uiteindelijk gewonnen. Tot ik in de tijdnoodfase niet begreep dat je in een eindspel met een T tegen een P je T en K op veilige afstand van elkaar moet zetten ipv iedere keer gaan rekenen waar de vorkjes zitten. Gelukkig nog een halfje kunnen redden.

Op bord 7 kwam Willem de Smit volgens mij dramatisch uit de opening. Dat zijn tegenstander dit niet uitbuitte was bijna bewonderenswaardig. Uiteindelijk getruckt en toch verloren helaas.

Bord 8 was voor René Torenstra. Hij speelde goed, stond gewonnen, maar wist uiteindelijk in een verloren eindspel toch weer remise te maken. Blij dat je niet de 0 haalt, maar na zo’n partij is alles minder dan een 1 gewoon verlies.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap