Delftse SchaakSite

ChessBase9 is uit

Al weer enige tijd is van de hand van verreweg de grootste schaaksoftware leverancier ChessBase een opvolger van ChessBase8 uit. En hoe verrassend: ChessBase9. Voor 155 euro heb je dit stukje software in huis. Maar, de terechte vraag is: is het het waard? Het is tenslotte niet voor niets...


 


In vergelijking tot ChessBase8 is er inderdaad wel veel veranderd. De interface is verbeterd en dat is dan eigenlijk ook het enige. Tenminste het enige waar de gebruiker echt iets van merkt. Het zoeken in de verschillende databases gaat sneller en makkelijker.

Voor de minder ervaren gebruiker echter is het een overdaad een fucties en mogelijkheden. De binnen windows bekende wizzards zouden hier uitkomst kunnen bieden, ware het niet dat ChessBase deze niet geimplementeerd heeft. Een gemiste kans. De beginnende gebruiker blijft dus lange tijd worstelen om achter het merendeel van de mogelijkheden alsnog nooit te komen.

Kortom een mooi pakket, met ongekende mogelijkheden, dat zich te veel focust op de ervaren computergebruiker. Helaas voor de onervaren gebruiker is er geen toegankelijker programma te vinden dat serieus te nemen is. Is dat dan toch de arogantie van de marktleider?

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap