Delftse SchaakSite

Eervolle herdenking Rob Brunia

Op een doordeweekse donderdagmiddag en -avond kwamen een kleine honderd mensen naar Delft om gezamenlijk Rob Brunia te herdenken. Om te herdenken wat hij heeft betekend voor vele mensen, en op vele gebieden.

Zowel 's middags als 's avonds was er een officieel gedeelte, gevolgd door een informeel gedeelte waarin iedereen met elkaar herinneringen op kon halen. De middag was vooral gericht op de kinderen. Zij luisterden naar twee sprekers: Harrie Muhren (KNSB) en Jop Delamarre, die vele jaren les heeft gehad van Rob. Daarna kregen de kinderen in een prachtige kaarsenceremonie de kans afscheid te nemen.


 


Zeven kinderen staken onder het uitspreken van een gedicht zeven kaarsen aan aan de grote kaars van Rob. Daarna volgden alle aanwezigen, en ook zij staken een kaars aan.

Na deze emotionele ceremonie was het voor velen even moeilijk weer verder te gaan. Er werd nagepraat, en boven waren een aantal spellen en activiteiten waar de kinderen aan mee konden doen. Uiteraard kon er worden geschaakt, en was ook een training door Dennis de Vreugt, maar er waren ook andere spellen aanwezig, zoals kolonisten en uiteraard Dalmoeti.

Rond zes uur was er een warm buffet, waarna het avondprogramma begon. Hier spraken Piet Pouw (voorzitter van Op Eigen Wieken), mevrouw Barendregt (waar Rob vele jaren "kind aan huis" was), Cor van Wijgerden (samen met Rob de stappenmethode ontwikkelt) en Nancy Sterk (Stichting Promotie Jeugdschaak Vlaanderen).

Uit de verhalen van de sprekers kwam een duidelijk beeld naar voren. Rob was een man die zich met hart en ziel inzette voor kinderen, enorm kon inspireren, overal een mening over had en veel humor had. Een man met visie ook, want vaak had hij gelijk. Als hij had niet had was het moeilijk voor hem dat toe te geven.


 


Ook na afloop van dit tweede officiŽle gedeelte kreeg iedereen de kans een kaars aan te steken bij het portret van Rob. Daarna werd er nog veel nagepraat door de aanwezigen. Tegen middernacht verlieten de laatste bezoekers het denksportcentrum.

Er zijn via de onderstaande link foto's te zien van de dag:
Foto's herdenking Rob Brunia.

Er staan ook foto's op de site van Schaakmeester_P.

Het mooie herdenkingsboekje is voor iedereen die dat wil te verkrijgen tegen vergoeding van de portokosten. Zowel Ted Barendse als Pascal Losekoot hebben een voorraadje. Voor meer informatie kunt u mailen naar p.losekoot@xs4all.nl.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-6800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap