Delftse SchaakSite

DSC6 kansloos tenonder tegen Pomar 1

DSC6 heef haar kansen op lijfsbehoud in de eerste kansloos aanzienlijk zien slinken door met 1-7 te verliezen van concurrent Pomar.

De avond begon niet eens zo dramatisch, Op bord 6 t/m 8 hadden de DSC-ers grote tijdvoorsprong en prima stellingen en ook op de hogere borden was er niet veel drama te bespeuren. Maar de avond duurde nog lang...

Maar toen ging het mis: op bord 6 maakte Corniel Nobel een enorme blunder, een combinatie koste een stuk en de resterende stelling was hopeloos.

Jan-Pieter de Vries stond inmiddels een kwaliteit en een pion voor, maar een onoplettendheidje koste hem mat in een.

Marianne Zelichenko zorgde voor het eerste halfje door een eindspel van P+T+pi tegen P+T niet te verliezen: ½-2½.

Op de andere borden begon het ook somberder uit te zien. Jan den Brok had zeer veel tijd in de opening gestoken en stond een straatlengte in tijd achter, Gerard Bilars verloor ergens een toren en stond dus ook hopeloos.

Vitaly Kalikmanov bood remise aan, maar dit werd afgeslagen, wat er daarna precies mis ging weet ik niet, maar hij verloor alsnog.

Luc Verhees op bord 4 had een kwaliteit gewonnen, maar zijn toren stond buitenspel en het paard van zijn tegenstander was zeer dominant. Zo dominant zelfs dat hij zonder problemen een pion naar de overkant wist te brengen.

Op bord 1 stond Rob Smits die hele avond best goed, maar na de deceptie van al die nederlagen en misschien omdat ie het juiste plan niet meer kon vinden, moest uiteindelijk in remise berusten. De eindstand was hier mee op een desastreuze 1-7 gekomen.

Het zesde moet ernstig rekening gaan houden met degradatie. 0 uit 4 is al niet best, maar vooral het gegeven dat ook Pomar een kandidaat voor degradatie was die nu 4 punten op ons voor staan, maak het niet makkelijk.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-3200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap